fursecuri Linzer

Fursecuri Linzer cu magiun

Fursecurile astea ies o nebunie. De mult timp căutam o rețetă ușoară de fursecuri, iar asta mi se pare perfectă. La o căutare pe internet după ce le-am făcut am descoperit că se numesc fursecuri Linzer. Oricum s-ar numi, sunt delicioase! În plus,  se pregătesc rapid, se coc și mai rapid și se mănâncă extra rapid. Umplute cu magiun sunt un deliciu, iar simple îmi amintesc de biscuiții sprițați pe care ni-i făcea mama în copilărie. Doar că parcă se fac mai rapid.

Și cum se aproprie Crăciunul cu pași repezi, cred că Moșul va fi foarte darnic dacă va găsi sub brad o gustărică  și iar cei dragi tare se vor bucura de aceste fursecuri împreună cu o cană de ciocolată caldă sau cafea.

Fursecuri Linzer cu magiun

Preparare2 hrs
Timp total2 hrs

Ingrediente

  • 125 gr unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr zahăr
  • 700 gr făină (aproximativ, mie mi-au intrat 680 de grame plus ce am folosit la înfăinat blatul de lucru)
  • 4 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat (eu am folosit zahăr vanilat Bourbon)
  • o fiolă esență vanilie
  • 1 pliculeț praf de copt
  • un praf de sare

Preparare

  • Frecăm untul bine, apoi adăugăm ouăle, esența, zahărul și zahărul vanilat și omogenizăm.
  • Amestecăm făina cu praful de copt și sarea și o adăugăm în compoziție. În funcție de mărimea ouălor poate intra 700 de gr, plus sau minus câteva grame. Cel mai bine este să adăugați 600-650, omogenizați și în funcție de cum arată aluatul se va mai adăuga făină treptat.
  • Când am obținut un aluat care putea fi modelat, l-am pus într-o folie de plastic alimentară și l-am băgat la frigider cam o oră.
  • După timpul de repaus, am împărțit aluatul în 2. O parte am lăsat-o la frigider și pe cealaltă am întins-o într-o foaie subțire. Am aprins cuptorul, pentru a se încălzi. Am decupat cu decupatorul în formă de stea, și am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (neunsă).
  • M-am jucat și cu niște ștampiluțe ...
  • I-am copt în jur de 10 minute, la foc mediu. Unii au fost mai groși, și i-am lăsat un pic mai mult, iar pe cei mai subțirei chiar mai puțin de 10 minute. Important e să nu uităm de ei în cuptor, pentru că se coc imediat. Eu i-am urmărit tot timpul și când s-au colorat foarte ușor pe fund i-am scos.
  • Pe cei în formă de steluțe i-am lipit doi câte doi cu magiun, pentru că e singurul care mie îmi place, dar pot fi lipiți cu orice alt gem, în funcție de preferințe.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Fursecuri Linzer cu magiun"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

2 Comments

  1. nu e prea putin unt la atata faina?

    1. Sunt 4 ouă, aceasta fiind cauza pentru care devine foarte lichidă compoziția și automat intră multă făină. Fursecurile mi-au ieșit fragede, nu le-am copt foarte mult. Devin mult mai fragede pe zi ce trece 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *