fursecuri pentru Paște, biscuiți pentru Paște

Biscuiți iepurași de post

Biscuiți iepurași de post, ideali de făcut pentru Iepuraș sau pentru un weekend în familie. Sunt de post, căci încă ne aflăm în postul Paștelui, dar asta nu înseamnă că nu puteți folosi orice rețetă de biscuiți de dulce. Spre exemplu, aluatul de la fursecurile Linzer merge de minune. Inițial am vrut să-i fac doar sub formă de iepurași, așa cum spune și titlul, dar pe parcurs m-am plictisit și am zis să mai schimb forma, așa că i-am făcut și altfel.

Este destul de simplu de lucrat cu aluatul, cel mai bine e să respectați timpul de odihnă. Nu va fi elastic, însă se va întinde foarte ușor dacă îl puneți între hârtie de copt. Sau dacă îl întindeți, punând peste el folie alimentară.

Preparare15 minutes
Gătire10 minutes
Timp de odihnă1 hour
Timp total25 minutes

Ingrediente

Aluat alb

  • 70 ml apă/ apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 100 grame zahăr
  • 350 grame făină
  • jumătate linguriță bicarbonat
  • o linguriță oțet
  • esență de vanilie
  • sare

Aluat negru

  • 35 ml apă
  • 25 ml ulei
  • 2 lingurițe cacao
  • 50 grame zahăr
  • 90 grame făină
  • esență de vanilie
  • un vârf de linguriță de bicarbonat
  • o linguriță oțet
  • sare

În plus

  • jumătate tabletă ciocolată amăruie

Preparare

  • Menționez de la început că eu am folosit o făină tip 650. În funcție de făina pe care o folosiți, mai mult ca sigur cantitatea va diferi față de cea din rețetă. Ideea e să nu puneți toată făina de la început. Adăugați, omogenizați, băgați mâna și simțiti. Aluatul se simte cu mâna, nu cu robotul sau cu lingura. 
  • Bun, acum că am menționat acest aspect extrem de important, să trecem la treabă. Într-un castron punem zahărul, uleiul și apa. Putem folosi apă minerală sau nu. Punem și esența și amestecăm cât de cât. Eu am bătut cu telul cam 10 minute, să se mai dizolve din zahăr. Bicarbonatul îl stingem cu oțetul (adică punem bicarbonatul într-un păhărel, turnăm oțetul peste și imediat ce face spumă îl adăugăm) și-l turnăm peste. 
  • Începem să adăugăm făina. Obținem un aluat care nu se lipește de mâini. Îl înfoliem cu folie alimentară și-l dăm la congelator 1 oră. 
  • Pentru aluatul cu cacao procedăm în același mod, doar că de data asta adăugăm și praful de cacao. Îl înfoliem și pe el și-l dăm la rece. 
  • Întindem aluatul alb într-o foaie nu prea subțire, ca să nu iasă foarte crocanți biscuiții. Decupăm inimi. Pe unele le lăsăm întregi, pe altele le tăiem pe jumătate. Din aluatul negru rupem bile pe care le vom modela ca în imagine. 
  • Pentru a forma iepurașul, vom întoarce inima, iar din cele 2 jumătăți vom face urechile.
  • Îi așezăm urechile (apăsăm ușor să se prindă de "cap") și despicăm vârful inimioarei cu un cuțit, apoi le îndoim. 
  • Și papionul ..
    biscuiți iepurași de post
  • Am mai decupat câteva inimi pe care le-am lăsat simple, urmând să le decorez după ce sunt coapte. 
  • Și apoi am făcut flori.. Am decupat un cerc. În mijlocul lui am pus o bilă neagră și am tăiat jur împrejur.
  • Cu ajutorul degetelor am dat formă petalelor și am obținut o floricică frumușică.
    fursecuri flori
  • Am copt biscuiții la foc mediu, în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute. Ultima tură a stat ceva mai mult în cuptor, motiv pentru care necesită un pic de ronțăială. Așadar în funcție de cum vă știți cuptorul și în funcție de cât de subțiri i-ați făcut verificați după 5-6 minute. E mai sigur!
    fursecuri iepurași
  • I-am decorat cu ciocolată, pe care am topit-o pe baie de abur și am pus-o într-o pungă (mai groasă), căreia i-am tăiat un colț (o tăietură mică mică).

Notițe

Când îi scoateți din tavă, aveți mare grijă că se rup destul de ușor. 

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating