Cornulețe cu unt și rahat, o rețetă ușoară, perfectă pentru perioada asta în care putem porni cuptoarele, că nu ne mai topim de căldură. Când vine toamna, tendința mea este de a mă îndrepta spre aluaturi dospite sau nedospite. Cred că am vreo șase rețete de cornulețe pe blog, atât de post cât și de dulce, dintre care unele au ajuns în topul meu, altele nu. Preferatele mele vor rămâne însă acele cornulețe pe care le făcea mama când eram noi mici și pe care le refac și eu când și când.
Cornulețe, sunt în general dulcele perfect pentru o familie numeroasă, extrem de ușor de făcut, cu ingrediente la îndemână. Dacă n-ai unt, nu-i nimic, poate ai untură, dacă nu, merge și cu smântână, poți jongla ușor cu ingredientele, fără prea mari bătăi de cap. Eu astăzi vă propun o rețetă de cornulețe cu unt și rahat. Desigur că le puteți umple și cu gemuri, dulcețuri sau creme de ciocolată. Eu vă dau baza, voi alegeți umplutura. Și dacă nu vă încântă rețeta asta pe bază de unt, vă las mai jos cornulețele copilăriei mele (făcute cu untură), dar și unele făcute cu unt și smântână.
Dacă ți-a plăcut rețeta mea de cornulețe cu unt și rahat, dă-i o distribuire pe Facebook, nu te costă nimic! Dacă o pregătești și tu, trimite-mi o poză, ai opțiunea la fiecare rețetă să-mi trimiți o poză, iar eu o voi publica să vadă și alții De asemenea, te aștept și pe canalul meu de Youtube, unde poți urmări modul în care eu prepar diverse dulciuri!
Cornulețe cu unt și rahat
Ingrediente
- 175 grame unt
- 80 grame zahăr pudră
- 3 gălbenușuri
- 50 ml lapte rece
- 330 grame făină
- rahat
- zahăr pudră pentru tăvălit
Preparare
- Mixăm untul, la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră, apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm bine de tot, adăugăm laptele și făina.
- Formăm aluatul într-o bilă pe care o înfoliem și dăm la rece timp de o oră.
- Formăm cornulețe, le coacem la 180 de grade până se rumenesc ușor pe fund, apoi așa calde cum sunt le tăvălim prin zahăr pudră.
- Sunt gata de împărțit cu cei dragi!