Fursecuri glazurate cu nucă, rețeta perfectă pentru un weekend sau pentru masa de Crăciun. Pe lângă faptul că sunt delicioase și simplu de făcut, sunt foarte, dar foarte drăgălașe. Împachetate în ceva frumos, pot fi oferite cadou sau pur si simplu pot fi așezate pe-un platou de sărbătoare. Cu siguranță vor atrage privirile musafirilor. Pot fi făcute alături de cei mici, cred că ar fi o activitate foarte faină și amuzantă pentru ei. Pregătirea fursecurilor în general cred că pot ține copiii ocupați ceva vreme și pot fi primii pași de a-i face să participe la activitățile din bucătărie.
Pe blog veți găsi o multitudine de rețete de fursecuri, toate la fel de delicioase, trebuie doar să aruncați un ochi AICI. Iar dacă vreți un dulce pentru sărbătoarea ce se apropie ori, cred că rulada asta e genială. N-am mai făcut-o de foarte mult timp, cred că ar fi timpul pentru ea.
Fursecuri glazurate cu nucă
Ingrediente
Ingrediente biscuite
- 3 gălbenușuri
- 80 grame zahăr pudră
- 140 grame unt la temperatura camerei
- 280 grame făină
Ingrediente bezea
- 3 albușuri
- esență de vanilie
- 150 grame zahăr
- 150 grame nucă măcinată
În pus
- jumătăți de nucă
Preparare
Pregătire biscuite:
- Gălbenușurile le mixăm cu zahărul, apoi adăugăm untul și făina. Amestecăm totul bine. Înfoliem aluatul și-l dăm la rece pentru 30 de minute.
Pregătire bezea cu nucă:
- Bezeaua se face la fel de repede ca biscuitele. Doar am zis că este o rețetă super ușoară. Mixăm albușurile cu un praf de sare, vanilia și zahărul până obținem o bezea fermă. Adăugăm nuca măcinată și amestecăm cu o lingură. Facem mișcări ușoare, de jos în sus, ca să păstrăm aerul din bezea.
Cum formăm fursecurile?
- Întindem aluatul într-un strat nu foarte subțire. Decupăm cerculețe, în mijlocul cărora punem o linguriță de bezea, peste care punem câte o jumătate de miez de nucă.
- Dacă vi se pare că bezeaua nu este suficient de fermă ca să se coacă frumos, mai adăugați puțină nucă măcinată.
- Coacem timp de 15-20 de minute la 180 de grade în cuptorul preîncălzit.