Fursecuri cu gem de zmeură și cacao, o rețetă extrem de simplă și rapidă, de făcut alături de cei mici. Sunt printre favoritele mele aceste fursecuri. Mi se pare că gemul de zmeură le dă o aromă aparte, nu l-aș schimba cu niciun alt gem. În schimb se mai poate umbla la cantitatea de cacao, dacă nu vă place să se simtă.
Eu am făcut această rețetă de fursecuri cu gem de zmeură și cacao de vreo 3 ori și de fiecare dată mi s-a părut minunată! Este o rețetă de weekend, ba chiar atât de simplă că-i pot pregăti cei mici cu foarte puțin ajutor din partea voastră.
Pentru alte rețete de weekend, voi lăsa eu câteva linkuri mai jos, doar dați click pe imagini.
Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.
Fursecuri cu gem de zmeură și cacao
Ingrediente
- 220 grame făină
- 40 grame cacao
- 200 grame gem de zmeură
- 140 grame zahăr
- 80 ml ulei
- esență de rom
- praf de copt – jumătate pliculeț
Preparare
- Amestecăm toate ingredientele în afară de făină. Făina o adăugăm la final și nu pe toată odată. În funcție de consistența gemului folosit poate fi nevoie de mai puțină făină sau poate chiar mai multă. Eu am folosit un gem de zmeură ceva mai lichid, cu fructe pasate, așadar nu am avut bucăți mari de zmeură în biscuiții mei.
- Obținem un aluat nelipicios din care începem să modelăm biscuiții (fiecare cam 20 de grame să aibă). Îi coacem la foc mediu (180 grade) în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute.
- Sunt fragezi și aromați!