Prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată

Prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată, o rețetă gustoasă și extrem de ușor de făcut. Este o prăjitură delicioasă, care merită cu siguranță să o încercați. Cu siguranță o veți reface și o veți împărți cu cei dragi. Ingredientele nu-s deloc pretențioase, e o prăjitură de buget, că na, trăim vremuri scumpe. Îmi amintește cumva de prăjiturile pe care le făcea mama cu ce avea prin cămară. Cu ingrediente puține, făcea prăjituri pentru toată familia.

Mai jos veți găsi și alte rețete cu iz de copilărie, pe care ni le făcea mama când eram mici și care au rămas undeva acolo, pe primul loc, indiferent de simplitatea lor.

biscuiți sprițați
biscuiți sprițați
faguri retea veche
faguri retea veche

Dacă ți-a plăcut rețeta mea de prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată, dă-i o distribuire pe Facebook, nu te costă nimic! Dacă o pregătești și tu, trimite-mi o poză, ai opțiunea la fiecare rețetă să-mi trimiți o poză, iar eu o voi publica să vadă și alții 🙂 De asemenea, te aștept și pe canalul meu de Youtube, unde poți urmări modul în care eu prepar diverse dulciuri!

Prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:

  • 5 albușuri
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri de făină
  • esență de vanilie

Ingrediente cremă de nuci:

  • 150 grame nucă măcinată
  • 100 grame zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 150 ml lapte
  • esență de vanilie
  • 200 gr unt

Ingrediente glazură:

  • 1 tabletă ciocolată amăruie
  • 3-4 linguri lapte

Preparare

Preparare blat:

  • Blatul se face extrem de ușor. Practic, e metoda clasică. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până ce spuma devine o bezea lucioasă, care nu cade dacă vom întoarce bolul.
  • Adăugăm gălbenușurile și le amestecăm cu o spatulă sau lingură. Mișcările să fie largi, ușoare, de jos în sus. Deci nu ne apucăm să amestecăm ca-n mămăligă, că altfel nu vom obține un blat pufos.
  • Adăugăm și făina și la fel, amestecăm. Acum adăugăm și un strop de esență de vanilie. Compoziția o turnăm într-o tavă 23x33 cm și dăm la 180 de grade, timp de 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Preparare cremă de nuci:

  • Adăugăm toate ingredientele, mai puțin untul, într-un vas. Le amestecăm puțin, cât să se omogenizeze, apoi punem vasul pe foc și amestecăm până se îngroasă și va arăta ca o cremă.
  • Lăsăm să se răcească bine de tot.
  • Spumăm untul și adăugăm crema de nuci. Așezăm crema pe blatul răcit și el.
  • Pentru glazurare, topim ciocolata amăruie cu laptele. Dacă nu se întinde bine, mai punem puțin lapte, dar nu trebuie să fie nici foarte lichidă că nu se mai întărește.
  • Lăsăm câteva ore, peste noapte ar fi mai bine și apoi putem să feliem.

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating