ecelere cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie, tare mult iubite și foarte pregătite de toate gospodinele mai ales în această perioadă în care majoritatea profită de timpul liber și pregătesc tot felul de minunății.

Eclerele după părerea mea sunt puțin mai dificile. Din start trebuie să știți că dacă nu aveți un cuptor bun, etanș, nu prea are sens să vă apucați să le faceți, pentru că sigur nu vor ieși. Cojile de eclere trebuie să crească, să fie rumene și ușoare, altfel vor rămâne crude în interior.

Sub nicio formă nu deschideți cuptoul în primele 15-20 de minute! Altfel se vor pleoști și nu va ieși nimic.

Cojile de eclere se pot umple cu cremă de vanilie, cremă de ciocolată (în crema de vanilie fierbinte adăugați ciocolată amăruie – iese de vis), cremă de cafea, frișcă, orice vă place și aveți la îndemână.

Dacă vă place crema de vanilie și vreți să mai încercați și altceva cu această cremă, vă recomand:

tartă cu cremă de vanilie
tartă cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie

Preparare20 minutes
Gătire30 minutes

Ingrediente

Coji:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 grame făină
  • un praf de sare
  • 5 ouă medii

Cremă de vanilie:

  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri de amidon
  • 100 grame zahăr
  • 400 ml lapte
  • 200 grame unt
  • esență vanilie

Glazură:

  • o tabletă ciocolată amăruie
  • 2 linguri lapte

Preparare

  • Punem apa, uleiul și sarea pe foc. Când începe să clocotească, adăugăm făina toată odată și amestecăm energic. Mai lăsăm cam un minut pe foc, timp în care amestecăm, apoi dăm deoparte și lăsăm să se răcească.
  • Când aluatul este rece sau călduț, vom adăuga ouăle, mixând după fiecare. Transferăm într-un poș și formăm eclerele. Eu le-am copt cam 30 de minute, întâi la foc mai iute, apoi mai micuț.
  • Pentru crema de vanilie, vom bate gălbenușurile cu zahărul peste care adăugăm amidonul și laptele, alternându-le pentru a nu face cocoloașe. Punem apoi pe foc și amestecăm continuu până se îngroașă.
  • Adăugăm apoi untul și esența și lăsăm să se răcească bine. Preferabil ca înainte de utilizare să o mixăm 1-2 minute.
  • Tăiem câte un căpăcel la cojile de eclere pe care le trecem prin glazură (topim ciocolata cu laptele pe baie de aburi). Partea de jos o umplem cu cremă, apoi punem căpăcelul.
    ecelere cu cremă de vanilie

Video

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Eclere cu cremă de vanilie"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating