Prăjitură cu cremă caramel, desertul ideal pentru a-l face cadou de Sfântul Andrei. Cine refuză o prăjiturică bună bună? Care se face în .. 1 oră? Ba chiar mai puțin, dacă aveți experiență cu mobilizarea în bucătărie. Un blat pufos, o cremă delicioasă!
La cremă după cum veți vedea, se folosește lapte condensat caramelizat, pe care îl puteți găsi în supermarket. Eu nu am găsit, așa că am luat un lapte condensat îndulcit pe care l-am caramelizat eu acasă. Adică l-am fiert 3 ore.
A ieșit un deliciu această prăjitură cu cremă caramel! În primul rând este foarte greu să te abții să nu mănânci laptele condensat caramelizat așa gol, căci e deliciu. Și-apoi e tare greu să nu dai iama la tava cu prăjitură să mai iei o bucățică, căci la fel de bună este și ea!
Dacă însă căutați ceva de post, veți găsi pe blog și astfel de variante:


Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.
Prăjitură cu cremă caramel
Ingrediente
Pentru blat:
- 6 ouă
- zahăr vanilat
- 120 grame zahăr
- esență de vanilie, de rom
- 120 grame făină
- 30 grame cacao
Pentru cremă:
- 300 ml smântână pentru frișcă îndulcită am folosit eu
- 250 grame mascarpone
- 1 conservă lapte condensat caramelizat 400 gr
Extra:
- aproximativ 20 de pișcoturi
- fulgi de ciocolată
Preparare
Preparare blat:
- Batem spumă albușurile, întâi simple (cu un praf de sare), apoi punem zahărul vanilat și cel tos și continuăm până ce obținem o bezea fermă și pufoasă. Adăugăm esențele, gălbenușurile și omogenizăm. Urmează făina împreună cu praful de cacao. Acum lăsăm mixerul deoparte și omogenizăm cu o spatulă. Astfel vom păstra aerul din blat și va ieși ceva foarte pufos.
- Turnăm compoziția într-o tavă tapetată 23x33 și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Preparare cremă:
- Mixăm frișca, adăugăm mascarponele și omogenizăm bine. Punem și laptele condensat și aia e. Pentru laptele condensat eu am cumpărat o conservă îndulcită – e musai! de la Auchan parcă ( de la Prodlacta) și am fiert-o 3 ore. Am pus-o într-o oală, am pus apă de-am acoperit-o cu vreo 3 degete și la fiert cu ea!
Asamblare:
- Când avem totul gata, însiropăm blatul (am folosit un sirop din apă+zahăr caramelizat), punem jumătate din cremă, așezăm un strat de pișcoturi, trecute și ele prin sirop, apoi punem restul de cremă.
- Pe deasupra am pus fulgi de ciocolată și am lăsat-o la frigider câteva ore bune.
- A ieșit nemaipomenit de frumoasă și gustoasă!