15 noiembrie 2019Farfuria Colorată > Prăjituri >

Prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie

Prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie, un deliciu cremos! Cui îi plac prăjiturile cremoase? De fapt întrebarea mai bună ar fi cui nu-i plac? Ei bine, aveam o poftă nebună de o prăjitură super cremoasă. Am încercat eu să dreg pofta asta ba cu niște clătite, ba cu niște fursecuri, dar nimic nu se compară cu o cremă de vanilie făcută acasă, un blat pufos și un cranț de zahăr, care după o noapte în frigider va deveni un sirop.

Nu numai că e bună la gust, dar e și aspectuoasă această prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie și eu zic că da bine pe masa de sărbători. Siropul ăla de zahăr caramelizat îi dă un gust fantastic. În primele ore dacă veți încerca să tăiați și să mâncați, veți simți în dinți un cranț plăcut. E foarte bun, însă cine are probleme cu dantura ar fi bine să aștepte.

După o noapte la frigider cranțul va deveni un sirop ce va îmbrăca frumos blatul. Pentru alte rețete de prăjituri cremoase, e suficient să dați un click pe imaginile de mai jos. Am selectat pentru voi trei dintre cele mai cremoase prăjituri pe care le-am făcut.

prăjitură boema cu ness
prăjitură boema cu ness
prăjitură cu mac și cremă de vanilie
prajitura tosca
prăjitură tosca

 

Prăjitură cu cremă de vanilie și frișcă

Preparare2 hrs
Gătire30 mins

Ingrediente

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • un praf de sare
  • esență vanilie

Pentru cremă:

  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri mai pline de amidon sau 4 linguri rase
  • 100 grame zahăr
  • 400 ml lapte
  • 200 grame unt
  • esență de vanilie

În plus:

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • ciocolată cu lapte
  • 6-7 linguri de zahăr pentru caramelizat

Preparare

  • Ouăle se separă. Albușurile le batem spumă mai întâi cu praful de sare, apoi cu zahărul. Este foarte important să fie bătute până obținem o bezea fermă, care nu cade dacă întoarcem vasul. Abia apoi adăugăm gălbenușurile și amestecăm.
  • Punem praful de copt și făina și avem grijă să omogenizăm totul cu mișcări de jos în sus, folosind o lingură sau o spatulă. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunea 22x32 și coacem în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute, depinde de cuptor și temperatură. Cel mai simplu e să stați cu ochii pe blat și să faceți testul cu scobitoarea.
  • Pentru cremă am folosit 3 gălbenușuri pe care le-am avut la congelator. Le-am frecat un pic cu zahărul, apoi am subțiat cu lapte. Am adăugat amidonul, am omogenizat, adăugând laptele în fir subțire. Apoi am pus la foc mediu la început, apoi mic, amestecând să nu se lipească. După câteva minute crema se îngroașă vizibil, semn că e gata. O dăm deoparte și adăugăm untul împreună cu esența de vanilie. Lăsam untul în cremă puțin timp ca să se topească, apoi începem să amestecăm.
  • Acoperim crema și o dăm la rece până ce se răcește complet. Pentru a obține o cremă fină, după ce se răcește o putem mixa câteva secunde.
  • Între timp mixăm smântâna pentru frișcă. Ca să se bată bine, smântâna pentru frișcă trebuie ținută la rece. Este foarte important acest lucru. La fel de bine este ca și vasul în care urmează să fie mixată și paletele mixerului să fie ținute câteva minute în congelator.
  • Când avem totul pregătit (blatul și crema răcite) ne pregătim de final. Într-un ibric sau un vas în care ardeți zahăr de obicei, punem zahărul și lăsăm la foc mic să se topească. Amestecăm din când în când. Când va prinde o culoare frumoasă, aurie îl luăm de pe foc. Atenție! Dacă veți arde zahărul, va deveni amărui și nu va putea fi folosit.
  • Însiropăm blatul cu acest zahăr caramelizat. Încercați să acoperiți cât mai bine. Dacă mai e nevoie, mai caramelizați câteva linguri de zahăr.
  • Peste blat punem crema de vanilie, pe care o întindem în strat uniform. Iar peste cremă întindem frișca și răzuim ciocolată.
    prăjitură cu cremă de vanilie și frișcă

Video

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *