tartă de post cu gem și nucă

Tartă de post cu gem și nucă

Tartă de post cu gem și nucă, un desert despre care nici nu ai zice că n-are pic de unt sau ou. Aluatul este incredibil de ușor de modelat, chiar dacă este făcut cu ulei și are cam aceeași textură nisipoasă pe care o are un aluat de tartă făcut cu unt.

În 20 de minute este gata de pregătit aluatul, iar în altă jumătate de oră puteți avea 4 mini tarte aburinde și fierbinți ce așteaptă să fie devorate. Pot fi umplute cu orice vreți voi, dar ca să păstrez desertul de post eu am ales un magiun mai gros și niște nucă tocată grosier.

Formele de mini tarte nu au fost unse cu nimic și nu s-au lipit deloc tartele mele. Când au fost gata, le-am lăsat să se răcească și le-am pudrat cu zahăr. Veți vedea că este foarte consistentă și probabil nu veți putea mânca singuri o mini tartă de post cu gem, fiind un desert sățios.

Dacă țineți post și nu știți ce să mai pregătiți, având în vedere că sunt zilele astea libere, las mai jos 2 idei de deserturi de post, la fel de ușor de pregătit.

Prăjitură Tăvălită de post
prăjitură tăvălită de post
cornulețe de post
cornulețe de post

Tartă de post cu gem și nucă

Preparare20 minutes
Gătire30 minutes
Porții: 4 mini tarte

Ingrediente

  • 200 grame făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 50 ml ulei
  • aproximativ 8 linguri apă rece
  • gem de prune
  • nucă

Preparare

  • Într-un vas punem făina, praful de copt, zahărul, sarea și esența de vanilie și le amestecăm.
  • Adăugăm uleiul și începem să îl încorporăm. Vom obține un aluat nisipos. Apoi adăugăm apa și începem să frământăm până aluatul se leagă și devine elastic.
  • Dacă mai este nevoie mai adăugați puțină apă/ făină, după cum este cazul.
  • Punem aluatul în forma de tartă, modelându-l cu degetele. Punem gem și nucă și modelăm diverse modele pentru a le pune "capac".
  • Coacem la foc mediu timp de 30 de minute sau până vor prinde o culoare frumoasă.
    tartă de post cu gem și nucă

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating