Îmi place nuca de cocos. Înainte nu era printre preferatele mele, recunosc, dar acum ceva vreme am cumpărat două nuci de cocos. Pentru prima oară, ca să vedem cum sunt. Nu m-a dat peste cap gustul (îmi place, dar nu exagerat), dar aroma e genială. Tocmai de aceea mi-am dorit un tort care să fie bogat în nucă de cocos. Și l-am găsit. Tortul Raffaello este chiar un tort deosebit, care ar trece testul oricărui mofturos.
Timp de preparare | 1 oră |
Timp de gatire | 1 oră |
Timp de asteptare | peste noapte |
Portii |
un tort de 26 cm
|
Ingrediente
Blat
- 10 ouă
- 12 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apă
- 7 linguri făină
- 5 linguri nucă de cocos
- esență de migdale
Crema
- 200 gr ciocolată albă
- 250 gr mascarpone
- 400 ml frișcă lichidă
- 3 linguri nucă de cocos
- 2 linguri lapte
Decor
- bomboane raffaello
- 50 gr nucă de cocos
- ciocolată albă
Ingrediente
Blat
Crema
Decor
|
Etape
Blat
- Frecăm albușurile cu zahărul până obținem o spumă ce nu alunecă din castron. Adăugăm gălbenușurile frecate cu ulei și apă, esența, apoi făina (cernută) amestecată cu praful de copt și nuca de cocos.
- Amestecăm cu o spatulă/ lingură ușor, de jos în sus, pentru a nu pierde pufoșenia din compoziție. Turnăm într-o formă rotundă, tapetată și băgăm în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ jumătate de oră.
- Cât se coace blatul, facem un sirop din 150 gr de zahăr și 500 ml apă. Punem zaharul într-o crăticioară până se topește (- grijă mare să nu se ardă). Când a căpătat o culoare frumoasă turnăm apa și lăsăm pe foc până se topește zahărul. Când e gata dăm deoparte și adăugăm o fiolă de esență de migdale.
Crema
- Pentru început topim ciocolata albă cu cele 2 linguri de lapte pe baie de aburi sau la microunde. Atenție însă dacă alegem varianta a doua să nu o ardem. 1 minut este suficient în cuptorul cu microunde (și chiar mai puțin, așa că aveți grijă)
Asamblare