tort raffaello

Tort Raffaello cu cremă de ciocolată

Tort Raffaello cu cremă de ciocolată, un tort care merită să fie încercat și gustat măcar o dată! Seamănă la gust destul de bine cu bomboanele cu același nume. Din această cauză poate fi cadoul perfect pentru un iubitor de bomboane.

Îmi place nuca de cocos. Înainte nu era printre preferatele mele, recunosc, dar acum ceva vreme am cumpărat două nuci de cocos. Pentru prima oară, ca să vedem cum sunt. Nu m-a dat peste cap gustul (îmi place, dar nu exagerat), dar aroma e genială. Tocmai de aceea mi-am dorit un tort care să fie bogat în nucă de cocos. Și l-am găsit. Tortul Raffaello  este chiar un tort deosebit, care ar trece testul oricărui mofturos.

Tort Raffaello cu cremă de ciocolată

Preparare1 min
Gătire1 min
Timp total2 mins

Ingrediente

Blat

  • 10 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apă
  • 7 linguri făină
  • 5 linguri nucă de cocos
  • esență de migdale

Crema

  • 200 gr ciocolată albă
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri nucă de cocos
  • 2 linguri lapte

Decor

  • bomboane raffaello
  • 50 gr nucă de cocos
  • ciocolată albă

Preparare

Blat

  • Frecăm albușurile cu zahărul până obținem o spumă ce nu alunecă din castron. Adăugăm gălbenușurile frecate cu ulei și apă, esența, apoi făina (cernută) amestecată cu praful de copt și nuca de cocos.
  • Amestecăm cu o spatulă/ lingură ușor, de jos în sus, pentru a nu pierde pufoșenia din compoziție. Turnăm într-o formă rotundă, tapetată și băgăm în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ jumătate de oră.
  • Cât se coace blatul, facem un sirop din 150 gr de zahăr și 500 ml apă. Punem zaharul într-o crăticioară până se topește (- grijă mare să nu se ardă). Când a căpătat o culoare frumoasă turnăm apa și lăsăm pe foc până se topește zahărul. Când e gata dăm deoparte și adăugăm o fiolă de esență de migdale.

Crema

  • Pentru început topim ciocolata albă cu cele 2 linguri de lapte pe baie de aburi sau la microunde. Atenție însă dacă alegem varianta a doua să nu o ardem. 1 minut este suficient în cuptorul cu microunde (și chiar mai puțin, așa că aveți grijă)
  • Omogenizăm și amestecăm ciocolata topită cu mascarpone. Separat, batem frișca până se întărește, apoi o încorpărăm în compoziția de ciocolată și mascarpone. Adăugăm cocosul, amestecăm și dăm la rece.

Asamblare

  • Blatul îl tăiem în 3 părți egale.
  • Însiropăm primul blat, punem cremă, punem al 2-lea blat și tot așa. Avem grijă să păstrăm puțină cremă pentru îmbrăcat tortul.
  • Decorăm cu nucă de cocos și bomboane raffaello cumpărate sau făcute în casă. Eu tare mi-aș fi dorit să le fac în casă, pentru că am mai încercat și tare bune mi-au ieșit, dar nu am avut nici timpul necesar și nici dispoziția.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Tort Raffaello cu cremă de ciocolată"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *