tort cu dovleacă și cremă de mascarpone cu frișcă

Tort cu dovleac și cremă de mascarpone cu frișcă

Tort cu dovleac și cremă de mascarpone cu frișcă, un tort de sezon, extrem de aromat și potrivit pentru o toamnă rece. Am pornit de la ideea tortului de morcovi și am zis că dacă acela a fost atât de bun încât lingeai și farfuria, n-are cum să nu se ridice la același nivel și varianta cu dovleac.

Ce-i drept, toamna asta m-a obsedat un pic dovleacul și l-am folosit extrem de des în diverse dulciuri. Îmi place că oferă culoare preparatului și face casă bună cu scorțișoara și nucșoara.

Cât despre cremă, fabuloasă! Recomand să folosiți o frișcă naturală, dacă vreți să iasă ceva bun! O să aveți un tort cu dovleac și cremă de mascarpone cu frișcă, pe care îl veți recomanda și altora, cu siguranță!

Pentru inspirație și poftă vă las tortul meu cu morcovi, dar și alte delicii de toamnă.

reteta carrot cake reteta tort de morcovi
reteta carrot cake reteta tort de morcovi
tartă rustică cu prune
tartă rustică cu prune

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

Tort cu dovleac și cremă de mascarpone cu frișcă

Ingrediente

Blat cu dovleac:

  • 5 albușuri
  • 110 grame unt la temperatura camerei
  • zahăr vanilat
  • 180 grame zahăr brun
  • 5 gălbenușuri
  • 300 grame piure de dovleac copt
  • ½ pliculeț praf de copt
  • 150 grame făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță nucșoară
  • 70 grame migdale tocate grosier
  • 50 grame ciocolată eu am avut cu lapte

Crema:

  • 250 grame mascarpone
  • 250 grame smântână pentru frișcă
  • 70 grame zahăr pudră cu vanilie

Preparare

  • Înainte de orice, ar fi bine să coacem dovleacul pentru a-l transforma în piure, pentru că avem nevoie de el rece.
  • Batem albușurile spumă tare (atât cât se poate, pentru că nepunând zahăr nu vom obține acea bezea fermă și lucioasă) Dăm vasul departe.
  • Separat, frecăm untul cu zahărul. Adăugăm și gălbenușurile unul câte unul și omogenizăm totul. Adăugăm piureul de dovleac.
  • Punem praful de copt, făina și condimentele. Amestecăm totul cu o lingură sau cu mixerul, apoi punem ciocolata și migdalele.
  • Peste această compoziție adăugăm spuma de albușuri pe care am făcut-o la început. De data asta amestecăm cu lingura ca să păstrăm compoziția pufoasă.
  • Turnăm compoziția într-o tavă de 18 cm diametru și coacem la 180 de grade până când este gata. Cam 50 de minute cred ca a durat la mine, dar faceți testul cu scobitoarea ca să fie bine.
  • După ce este gata lăsați blatul să se răcească bine, apoi il tăiați în 3.
  • Pentru cremă mixăm frișca cu mascarponele și adăugăm zahăr. Gustați și mai adăugați zahăr dacă vreți mai dulce, pentru mine a fost suficient atât. Dacă nu aveți un zahăr pudră vanilat, atunci folosiți esență de vanilie.
  • Urmeaz asamblarea tortului – blat cremă, blat cremă, etc. Decorul e după cum vreți voi.
    tort cu dovleacă și cremă de mascarpone cu frișcă

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating