De la început trebuie să știți că eu am făcut prăjitura în 2 zile. Prima zi am făcut blaturile și am pregătit crema, pentru că trebuie să stea la rece. Acum e bine că se răcește destul de repede, având în vedere că e frig afară și poate fi scoasă pe balcon sau pe o masă undeva afară și apoi băgată la frigider 3-4 ore. Sau chiar la congelator pentru o oră.
Așadar, încălzim smântână pentru frișcă (încălzim, nu fierbem!!!) și turnăm peste ciocolata albă, tăiată bucățele mici. Punem nessul și untul și lăsăm să se topească ciocolata. Dacă mai rămân bucățele mici netopite, punem vasul la bain-marie. Dăm apoi la rece.
După ce este foarte bine răcită (eventual băgați și paletele mixerului în congelator câteva minute) luăm și mixăm până vom obține o cremă fină și pufoasă.
Pentru sirop am dizolvat un pliculeț de 3 în 1 în 300 ml apă.
Asamblăm prăjitură, pe deasupra am pus niște ornamente de ciocolată, apoi lăsăm la rece peste noapte.