Aluatul e super simplu de făcut, pur și simplu punem toate ingredientele în afară de făină în bolul mixerului și începem să mixăm 4-5 minute, apoi adăugăm făina. Omogenizăm. Trebuie să avem un aluat care se desprinde de pe pereții bolului și nu se lipește de mâini.
Păstrăm 1/3 din acest aluat (îl băgăm la frigider), iar pe restul îl punem în tavă (pe care o tapetăm cu hârtie de copt), întinzându-l pe toată suprafața acesteia cu degetele. Dăm de-o parte și ne apucăm de umplutură.
Albușurile le batem spumă cu praful de sare și cu zahărul până obținem o bezea fermă. Dacă întoarcem castronul, nu trebuie să cadă. Notă! Albușurile trebuie să fie la temperatura camerei, iar bolul/ castronul în care facem bezeaua să fie foarte bine degresat. La fel și paletele mixerului/ telul, altfel n-o să ne iasă bezeaua.
Adăugăm apoi nuca, magiunul și romul. Omogenizăm și întindem această cremă peste aluatul pe care tocmai l-am pus în tavă.
Scoatem acum și restul de aluat pe care l-am păstrat și băgat în frigider și începem să-l răzuim peste prăjitură, ajutându-ne de o răzătoare cu ochiuri mari.
Băgăm prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mediu, până începe să se rumenească frumos. Lăsăm apoi să se răcească și porționăm.