Untul moale, la temperatura camerei, îl mixăm singur la început, apoi adăugăm zahărul și omogenizăm. Adăugăm esența, gălbenușul și făina. Nu frământăm, ci doar le omogenizăm. Obținem un aluat nelipicios, pe care îl înfoliem și-l dăm la rece o oră.
După ce trece acest timp, formăm bile de 20 de grame pe care le tăvălim prin nucă de cocos. Așezăm bilele într-o tavă tapetată. Le așezăm la distanță, pentru că la copt se vor aplatiza, nu vor rămâne așa. Cu o fiolă mică de esență sau cu o coadă de lingură de lemn, vom face o gaură în fiecare bilă și vom pune acolo dulceață. Folosiți o dulceață de fructe roșii, dă bine cu albul cocosului. Eu am folosit de zmeură.
Fursecurile se vor aplatiza la copt. Nu le coaceți mult, 15-20 de minute maxim. Se vor colora frumos pe fund, fiți cu chii pe ele, altfel veți obține niște bolovani.
Ce frumoase și delicate ies!