Punem drojdia într-un pahar și peste ea punem o linguriță de zahăr. Lăsăm un minut apoi frecăm și vom vedea cum drojdia devine lichidă.
Separat, într-un vas încăpător punem 50 grame de făină (din cantitatea de mai sus), peste care turnăm 100 ml lapte pe care l-am dat în clocot. Să frigă tare laptele, e important. Amestecăm și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
După ce făina opărită a ajuns să fie călâie (călduță doar, da? să nu frigă, altfel vom dezactiva drojdia), vom pune drojdia peste ea. Aceasta va fi maiaua noastră.
În alt vas amestecăm gălbenușurile cu sarea, zahărul, coaja de lămâie, esența și uleiul. Adăugăm și jumătate din cantitatea de unt topit (călduț) și restul de lapte, călduț și el. Amestecăm bine și turnăm acest amestec peste maia, care între timp a crescut și ea.
Cernem restul de făină și începem să frământăm. Va fi extrem de lipicios, puteți să mai adăugați 50 de grame de făină, dar nu mai mult. De asemenea, ne ajutăm și de restul de unt topit, cu care ne vom unge mâinile permanent. Frământăm puțin și împărțim în 2 bucăți egale. Una va rămâne așa, în cealaltă adăugăm 1-2 linguri de cacao. Omogenizăm toată cacaua, chiar dacă e mai greu la început, veți vedea că pe parcurs vom obține un aluat maro. Lăsăm să dospească, timp în care ne ocupăm de umplutură.