Untul tăiat cubulețe îl aducem la temperatura camerei (pe căldurile astea în câteva minute lăsat pe masa din bucătărie se rezolvă, însă iarna e bine să-l scoateți din timp din frigider). Îl punem într-un bol împreună cu zahărul pudră și-l mixăm până devine spumos. Adăugăm apoi oul și omogenizăm. Punem și sarea, praful de copt, esența, iar la final adăugăm făina.
Trebuie să obținem un aluat nelipicios, din care să putem modela biluțe. În funcție de făina folosită, aluatul poate cere mai multă sau mai puțină, așa că nu o puneți pe toată dintr-o dată.
Ideal ar fi să lăsăm măcar o oră la frigider, însă eu m-am grăbit și am început să modelez imediat ce am făcut aluatul. Nu am observat să mă încurce faptul că nu l-am lăsat la odihnă.
Din acest aluat modelăm biluțe, cât de mici/ mari le vrem, dar să fie cât de cât egale ca dimensiune. Punem pe-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În fiecare bilă facem o adâncitură, folosind o sticluța mică de esență sau orice altceva cu capăt rotund.
În fiecare adâncitură punem puțină dulceață. Eu am folosit o dulceață de zmeură și au fost niște fursecuri delicioase
Coacem 20-25 de minute sau până ce devin ușor aurii pe fund. Lăsăm să se răcească apoi pudrăm cu zahăr farin.