Go Back

Fursecuri Ochi de înger

Prep Time30 minutes
Total Time31 minutes

Ingredients

  • 200 gr unt
  • 350 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră
  • 1 ou
  • praf de copt – jumătate pliculeț
  • un praf de sare
  • esență vanilie
  • dulceață – după gust și preferințe

Instructions

  • Untul tăiat cubulețe îl aducem la temperatura camerei (pe căldurile astea în câteva minute lăsat pe masa din bucătărie se rezolvă, însă iarna e bine să-l scoateți din timp din frigider). Îl punem într-un bol împreună cu zahărul pudră și-l mixăm până devine spumos. Adăugăm apoi oul și omogenizăm. Punem și sarea, praful de copt, esența, iar la final adăugăm făina.
  • Trebuie să obținem un aluat nelipicios, din care să putem modela biluțe. În funcție de făina folosită, aluatul poate cere mai multă sau mai puțină, așa că nu o puneți pe toată dintr-o dată.
  • Ideal ar fi să lăsăm măcar o oră la frigider, însă eu m-am grăbit și am început să modelez imediat ce am făcut aluatul. Nu am observat să mă încurce faptul că nu l-am lăsat la odihnă.
  • Din acest aluat modelăm biluțe, cât de mici/ mari le vrem, dar să fie cât de cât egale ca dimensiune. Punem pe-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În fiecare bilă facem o adâncitură, folosind o sticluța mică de esență sau orice altceva cu capăt rotund.
  • În fiecare adâncitură punem puțină dulceață. Eu am folosit o dulceață de zmeură și au fost niște fursecuri delicioase
  • Coacem 20-25 de minute sau până ce devin ușor aurii pe fund. Lăsăm să se răcească apoi pudrăm cu zahăr farin.