Prăjitură cu 3 creme - cea mai delicioasă prăjitură!
Prep Time1 hourhr30 minutesmins
Ingredients
Ingrediente blat:
9albușuri
50gramezahăr
100gramearahide nesărate
9gălbenușuri
50gramezahăr
praf de copt
30grameamidon
40gramecacao
50grameunt topit
100gramefăină
Ingrediente cremă de bază:
5gălbenșuri
un praf de sare
100gramezahăr
50grameamidon
600mllapte
50grameunt
Ingrediente crema 1:
2tableteciocolată amăruie
300mlfrișcă lichidă
Ingrediente crema 2 (ganache de ciocolată)
1tabletă ciocolată amăruie
300mlfrișcă lichidă
Ingrediente crema 3:
150mlfrișcă lichidă
180gramearahide fără sare
5gramegelatină
Instructions
Preparare blat:
Mixăm spumă tare albușurile cu 50 de grame de zahăr. Dăm vasul deoparte.
Separat , mixăm gălbenușurile cu celelalte 50 de grame de zahăr până își triplează volumul și se deschid la culoare. Apoi adăugăm pe rând praful de copt, amidonul, cacaua și untul topit, amestecând bine după fiecare.
Punem această compoziție peste bezeaua de albușuri. Mixăm, cât să omogenizăm totul bine, apoi adăugăm arahidele mărunțite și făina. Turnăm compoziția în tavă 23x33 și dăm la copt la 180 de grade, aproximativ jumătate de oră.
Preparare cremă de bază:
Gălbenușurile le frecăm cu un praf de sare, apoi cu zahărul. Punem amidonul și laptele fierbinte și amestecăm ca să nu se formeze cocoloașe. Punem vasul pe foc mic și amestecăm. În câteva minute se va îngroșa. Dăm deoparte și adăugăm untul.
Împărțim crema în două părți : 1/3 și 2/3. Cu alte cuvinte, ca să fie mai ușor de înțeles, împărțim crema în 3 boluri. Este important să cântărim, ca să fim siguri că vom avea cantități egale de cremă. Când avem cele trei boluri, vom uni două dintre ele. Așadar vom obține 2/3 din cremă. Iar în celalălat bol vom rămâne cu 1/3.
Preparare crema 1:
O tabletă de ciocolată amăruie – pe care o vom adăuga în bolul cu cremă mai puțină. Să fie încă fierbinte, ca să se topească ciocolată. Dacă nu, puneți pe baie de aburi.
Cealaltă tabletă o rupem bucățele și peste ele turnăm frișca înfierbântată (dar nu fiartă!). Lăsăm să se topească, apoi dăm la rece. De preferat la congelator, ca să se răcească bine bine. Apoi o mixăm până devine spumoasă și fină. Adăugăm la crema în care am topit ciocolata.
Preparare crema 2:
Procedăm ca mai sus. Rupem ciocolata bucățele, peste care turnăm frișca înfierbântată, lăsăm să se topească, apoi dăm la rece. La final mixăm
Preparare crema 3:
Mixăm frișca, apoi adăugăm crema de vanilie rămasă. Să fie rece, de la frigider. Omogenizăm și adăugăm arahidele fără sare, mărunțite.
Hidratăm gelatina în câteva linguri de apă, apoi o adăugăm și pe ea (înainte o băgăm pentru 2-3 secunde la microunde, să devină lichidă)
Asamblare prăjitură:
Tăiem blatul în 2. Însiropăm (am făcut clasicul sirop, apă + zahar caramelizat). Punem crema 1. Urmează celălalt blat, însiropat și el.
Întindem crema de alune și peste ea urmează ganache-ul de ciocolată.
Mai răzuim și niște fulgi de ciocolată sau pudrăm cu cacao și aia e! Mai urmează câteva ore de așteptare, după care vom avea o prăjitură genială!