Ciocolata ruptă în bucățele o punem într-un vas termorezistent. Peste ea turnăm smântâna pentru frișcă încălzită (nu fiartă). Lăsăm să se topească, amestecând după 2-3 minute în care nu umblați la ea.
Lăsăm apoi să se mai răcească, apoi adăugăm alunele de pădure mărunțite din cuțit, nu măcinate. Vrem să se simtă. Dăm la frigider și așteptăm să se întărească, dar nu de tot, ci cât să mai putem să formăm fursecurile noastre.
Dacă este prea moale, va curge, dacă este prea tare nu se vor mai lipi fursecurile. Așadar luăm baza de fursec (cerculețele din aluat cu unt), punem cremă, luăm o bezea, punem cremă și pe ea și apoi le unim pe cele două. Le lăsăm de pe-o zi pe alta să se îmbine perfect.
Au o aromă specială datorită ciocolatei cu portocală, care merge perfect cu aroma alunelor de pădure.