Go Back

Ingredients

Bază biscuite:

  • 100 grame unt
  • 180 grame făină
  • 50 grame zahăr
  • 1 gălbenuș
  • esență de vanilie

Bezea cu alune:

  • 3 albușuri
  • 150 grame zahăr pudră
  • 200 grame alune de pădure măcinate

Cremă:

  • 150 grame ciocolată amăruie cu portocală
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 100 grame alune de pădure mărunțite

Instructions

Preparare bază:

  • Tăiem untul bucățele și-l adăugăm peste făină. Untul să fie rece, de la frigider. Cu ajutorul degetelor omogenizăm cele două ingrediente. Dacă ați făcut aluat de tartă, procedura este aceeași. Dacă însă nu sunteți familiarizați, trebuie să atingeți cât mai puțin untul, altfel se va înmuia de la căldura mâinilor.
  • Vrem să ne iasă un aluat nisipos. Adăugăm apoi zahărul (dacă aveți zahăr pudră, dacă nu e ok și cel normal – eu normal am folosit), esența și gălbenușul și omogenizăm bine de tot. Obținem un aluat nelipicios, ușor sfârâmicios, dar destul de ușor de lucrat. Îl înfoliem și dăm la rece. Între timp pregătim bezeaua cu alune.

Preparare bezea cu alune:

  • Batem albușurile spumă cu un praf de sare la început, apoi punem zahărul și continuăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm alunele de pădure și amestecăm. Cu ajutorul a două lingurițe formăm grămăjoare pe care le așezăm în tavă tapetată, păstrând puțină distanță între ele. Încercați să faceți de dimensiuni aproximativ egale.
  • Vom coace în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute, apoi încă 20 de minute la 100 de grade. Le dezlipim cât sunt călduțe cu atenție că sunt foarte fragile.
  • Scoatem de la frigider aluatul pregătit la început și pe un blat înfăinat îl întindem. Dacă vi se pare greu de lucrat cu el, țineți-l în palme, să se mai înmoaie. Îl întindem într-un strat potrivit și decupăm cerculețe. Încercați să decupați cerculețe de mărimea bezelelor. De asta este important să faceți întâi bezelele ca să vedeți cam ce dimensiune au.
  • Le punem în tavă tapetată și coacem la 180 de grade timp de 15 minute.

Preparare cremă:

  • Ciocolata ruptă în bucățele o punem într-un vas termorezistent. Peste ea turnăm smântâna pentru frișcă încălzită (nu fiartă). Lăsăm să se topească, amestecând după 2-3 minute în care nu umblați la ea.
  • Lăsăm apoi să se mai răcească, apoi adăugăm alunele de pădure mărunțite din cuțit, nu măcinate. Vrem să se simtă. Dăm la frigider și așteptăm să se întărească, dar nu de tot, ci cât să mai putem să formăm fursecurile noastre.
  • Dacă este prea moale, va curge, dacă este prea tare nu se vor mai lipi fursecurile. Așadar luăm baza de fursec (cerculețele din aluat cu unt), punem cremă, luăm o bezea, punem cremă și pe ea și apoi le unim pe cele două. Le lăsăm de pe-o zi pe alta să se îmbine perfect.
  • Au o aromă specială datorită ciocolatei cu portocală, care merge perfect cu aroma alunelor de pădure.
    Fursecuri cu portocale și alune de pădure

Video