Go Back

Guguluf cu ciocolată și portocală

Ingredients

  • 100 grame de unt la temperatura camerei
  • 100 grame zahăr brun
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 220 grame
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • esență de rom
  • cipsuri de ciocolată
  • pentru glazură – 70 grame ciocolată amăruie

Instructions

  • Untul, la temperatura camerei, împreună cu cele două tipuri de zahăr se mixează 1 minut, cât să se omogenizeze, apoi se adaugă cele două ouă și se continuă omogenizarea.
  • La final se adaugă făina amestecată cu praful de cacao, laptele și esența. Se amestecă cu o lingură, nu se mai lucrează cu mixerul. Tot acum dacă se dorește se adaugă și cipsuri de ciocolată.
  • Compoziția se toarnă într-o formă mică de guguluf. Dacă nu aveți o formă mică, folosiți una de 24 cm și neapărat dublați cantitățile ingredientelor.
  • Se coace guguluful la 180 de grade (foc mediu) 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Pe deasupra se glazurează cu ciocolată topită și se ornează cu felii de portocală.

Video