Go Back

Prăjitură Regală cu ciocolată

Ingredients

Ingrediente blat de cacao:

  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri făină
  • praf de copt

Ingrediente blat cu nucă:

  • 5 albușuri
  • 150 grame zahăr
  • 120 grame nuci măcinate
  • 2 linguri făină

Ingrediente cremă:

  • 5 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte fierbinte
  • 80 grame ciocolată neagră
  • esență de rom
  • 100 grame unt
  • 150 ml smântână pentru frișcă

Instructions

Preparare blat de cacao:

  • Albușurile le batem spumă cu zahărul, adăugăm gălbenușurile, uleiul, cacaua și praful de copt. Punem și făina și amestecăm cu o spatulă ca să nu pierdem aerul din compoziție. În felul acesta vom obține un blat pufos.
  • Turnăm compoziția într-o tavă 23 x 33 (nu mai mare) și coacem la 180 de grade până ce trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească bine și tăiem pe jumătate.

Preparare blat cu nuci:

  • Batem albușurile spumă cu zahărul, până obținem o bezea fermă. Adăugăm făina și nucile și amestecăm cu o spatulă. Coacem în aceeași tavă în care am copt blatul anterior.

Preparare cremă de ciocolată:

  • Frecăm gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează bine, adăugăm amidonul și laptele fierbinte.
  • Transferăm pe foc până se îngroașă. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Imediat ce s-a îngroșat dăm deoparte și punem ciocolata ruptă bucățele. Punem untul și esența, amestecăm și lăsăm să se răcească.
  • Între timp mixăm smântână pentru frișcă. Adăugăm peste ea crema de ciocolată, dar atenție! Trebuie să fie foarte rece, altfel se taie!

Asamblare:

  • Blat cacao - 1/2 cremă - blat cacao - 1/2 cremă - blat nucă

Video