Go Back

Tort cu dovleac și cremă de mascarpone cu frișcă

Ingredients

Blat cu dovleac:

  • 5 albușuri
  • 110 grame unt la temperatura camerei
  • zahăr vanilat
  • 180 grame zahăr brun
  • 5 gălbenușuri
  • 300 grame piure de dovleac copt
  • ½ pliculeț praf de copt
  • 150 grame făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță nucșoară
  • 70 grame migdale tocate grosier
  • 50 grame ciocolată eu am avut cu lapte

Crema:

  • 250 grame mascarpone
  • 250 grame smântână pentru frișcă
  • 70 grame zahăr pudră cu vanilie

Instructions

  • Înainte de orice, ar fi bine să coacem dovleacul pentru a-l transforma în piure, pentru că avem nevoie de el rece.
  • Batem albușurile spumă tare (atât cât se poate, pentru că nepunând zahăr nu vom obține acea bezea fermă și lucioasă) Dăm vasul departe.
  • Separat, frecăm untul cu zahărul. Adăugăm și gălbenușurile unul câte unul și omogenizăm totul. Adăugăm piureul de dovleac.
  • Punem praful de copt, făina și condimentele. Amestecăm totul cu o lingură sau cu mixerul, apoi punem ciocolata și migdalele.
  • Peste această compoziție adăugăm spuma de albușuri pe care am făcut-o la început. De data asta amestecăm cu lingura ca să păstrăm compoziția pufoasă.
  • Turnăm compoziția într-o tavă de 18 cm diametru și coacem la 180 de grade până când este gata. Cam 50 de minute cred ca a durat la mine, dar faceți testul cu scobitoarea ca să fie bine.
  • După ce este gata lăsați blatul să se răcească bine, apoi il tăiați în 3.
  • Pentru cremă mixăm frișca cu mascarponele și adăugăm zahăr. Gustați și mai adăugați zahăr dacă vreți mai dulce, pentru mine a fost suficient atât. Dacă nu aveți un zahăr pudră vanilat, atunci folosiți esență de vanilie.
  • Urmeaz asamblarea tortului – blat cremă, blat cremă, etc. Decorul e după cum vreți voi.
    tort cu dovleacă și cremă de mascarpone cu frișcă

Video