Înainte de orice, ar fi bine să coacem dovleacul pentru a-l transforma în piure, pentru că avem nevoie de el rece.
Batem albușurile spumă tare (atât cât se poate, pentru că nepunând zahăr nu vom obține acea bezea fermă și lucioasă) Dăm vasul departe.
Separat, frecăm untul cu zahărul. Adăugăm și gălbenușurile unul câte unul și omogenizăm totul. Adăugăm piureul de dovleac.
Punem praful de copt, făina și condimentele. Amestecăm totul cu o lingură sau cu mixerul, apoi punem ciocolata și migdalele.
Peste această compoziție adăugăm spuma de albușuri pe care am făcut-o la început. De data asta amestecăm cu lingura ca să păstrăm compoziția pufoasă.
Turnăm compoziția într-o tavă de 18 cm diametru și coacem la 180 de grade până când este gata. Cam 50 de minute cred ca a durat la mine, dar faceți testul cu scobitoarea ca să fie bine.
După ce este gata lăsați blatul să se răcească bine, apoi il tăiați în 3.
Pentru cremă mixăm frișca cu mascarponele și adăugăm zahăr. Gustați și mai adăugați zahăr dacă vreți mai dulce, pentru mine a fost suficient atât. Dacă nu aveți un zahăr pudră vanilat, atunci folosiți esență de vanilie.
Urmeaz asamblarea tortului – blat cremă, blat cremă, etc. Decorul e după cum vreți voi.