Într-un bol punem făina și untul rece, tăiat cubulețe și începem cu autorul degetelor să sfârâmăm untul și să-l încorporăm în făină. Vom obține un aluat nisipos.
Adăugăm zahărul și smântâna și omogenizăm totul foarte bine. Aluatul va fi unul moale, nelipicios. Îl înfoliem și-l dăm la rece cât pregătim umplutura.
Preparare umplutură:
Tăiem prunele în jumătăți și apoi feliem fiecare jumătate (urmăriți video).Le punem într-un bol și adăugăm toate ingredintele peste ele. Le amestecăm bine, să fie prunele îmbrăcate toate în condimente și le lăsăm 15-20 de minute deoparte.
Cum pregătim tarta?
După ce a trecut timpul de odihnă, scoatem aluatul de la rece și-l întindem într-o formă rotundă. Puteți întinde direct în tavă sau pe un blat, apoi transferați în tavă tapetată cu hârtie de copt.În mijloc așezăm umplutura lăsând o margine de jur împrejur, margine pe care o aducem spre interior
Mai dăm la rece 10-15 minute, apoi ungem cu gălbenuș presărăm zahăr și coacem până prinde o culoare frumoasă.