Go Back

Tartă rustică cu prune

Prep Time30 minutes
Cook Time30 minutes

Ingredients

  • 180 grame făină
  • 130 grame unt rece
  • 2 linguri zahăr
  • 50 grame smântână am folosit Pilos, 40%

Umplutură:

  • 400 grame prune
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 70 grame zahăr
  • esență vanilie
  • 1 lingură făină

În plus:

  • un gălbenuș pentru uns
  • zahăr pentru presărat

Instructions

Preparare crustă:

  • Într-un bol punem făina și untul rece, tăiat cubulețe și începem cu autorul degetelor să sfârâmăm untul și să-l încorporăm în făină. Vom obține un aluat nisipos.
  • Adăugăm zahărul și smântâna și omogenizăm totul foarte bine. Aluatul va fi unul moale, nelipicios. Îl înfoliem și-l dăm la rece cât pregătim umplutura.

Preparare umplutură:

  • Tăiem prunele în jumătăți și apoi feliem fiecare jumătate (urmăriți video).
    Le punem într-un bol și adăugăm toate ingredintele peste ele. Le amestecăm bine, să fie prunele îmbrăcate toate în condimente și le lăsăm 15-20 de minute deoparte.

Cum pregătim tarta?

  • După ce a trecut timpul de odihnă, scoatem aluatul de la rece și-l întindem într-o formă rotundă. Puteți întinde direct în tavă sau pe un blat, apoi transferați în tavă tapetată cu hârtie de copt.
    În mijloc așezăm umplutura lăsând o margine de jur împrejur, margine pe care o aducem spre interior
  • Mai dăm la rece 10-15 minute, apoi ungem cu gălbenuș presărăm zahăr și coacem până prinde o culoare frumoasă.

Video