Go Back

Prăjitură cu dovleac și scorțișoară

Prep Time2 d 1 hr

Ingredients

  • 100 grame unt moale
  • 150 grame zahăr brun
  • 50 ml ulei
  • 4 ouă mici
  • 250 grame piure de dovleac copt
  • esență portocală
  • 320 grame făină
  • zahăr vanilat Bourbon
  • 10 grame praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • jumătate linguriță nucșoară
  • sare
  • 100 grame nucă măcinată
  • ciocolată albă

Instructions

  • Înainte de a ne apuca de prăjitură, ar fi bine să punem dovleacul la copt, ca să avem piureul făcut și răcit în momentul în care îl vom folosi. Ca să obțineți 250 de grame de piure, este nevoie de mai mult dovleac, așa că nu coaceți exact 250 de grame.
  • Untul moale îl mixăm câteva secunde, apoi adăugăm zahărul brun și uleiul și mai mixăm câteva minute.
  • Adăugăm câte un ou, pe rând. Nu-l punem pe următorul până nu e totul omogenizat bine.
  • Adăugăm piureul de dovleac răcit. Apoi punem esența de portocală. Amestecăm și dăm deoparte.
  • Separat, într-un alt bol, amestecăm făina, sarea, zahărul vanilat, praful de copt, scorțișoara și nucșoara. Le amestecăm și turnăm acest amestec peste compoziția făcută anterior.
  • Adăugăm nuca tocată. Eu am lăsat-o mai mare, am preferat să se simtă bine.
    Coacem în tavă de 24x24 la foc mediu, până ce trece testul cu scobitoarea.
    Nici nu vă imaginați cum miroase! E toamnă în bucătăria mea!
  • Când este gata, tăiem cuburi și decorăm cu ciocolată albă topită (cu 2-3 linguri de lapte) iar pe deasupra presărăm nucă tocată grosier.

Video