Separăm biscuiții. Pentru blat, vom avea nevoie doar de biscuite, nu și de cremă. Așadar dăm crema jos de pe toți biscuiții și-o păstrăm.
Topim untul și-l lăsăm să se răcească. Zdrobim biscuiții. Punem untul peste ei, adăugând câte puțin.
Transferăm într-o formă rotundă detașabilă (eu mi-am confecționat-o dintr-o folie de plastic mai gros), cu diametrul de 17-18 cm și tasăm bine folosind o lingură sau chiar degetele. Important e să-l apăsăm bine, să nu existe goluri. Dăm la frigider cât pregătim crema.
Mixăm smântâna pentru frișcă, adăugăm zahărul. Eu am pus 50 de grame, voi puneți cât vreți. Adăugăm mascarponele, continuăm să mixăm până obținem o cremă fină și fermă. Adăugăm crema pe care am păstrat-o și biscuiții Oreo rupți (îi rupem cu mâna).
Hidratăm gelatina în puțină apă. O lăsăm 5 minute, apoi o facem lichidă câteva secunde la microunde sau pe baie de aburi. Aveți grijă să nu o lăsați mult la micrunde (3-4 secunde), altfel nu își mai face treaba.
Adăugăm și gelatina peste crema noastră, omogenizăm și gata! Turnăm crema peste blatul de biscuiți și dăm la rece câteva ore.
Ornăm cu frișcă si Oreo sau după plac și imaginație.