Într-un vas încăpător (pe care ar fi bine să îl cântăriți dinainte, pentru a putea afla câtă compoziție pentru blat veți avea la final) punem uleiul și toate tipurile de zahăr și mixăm câteva minute.
Adăugăm câte un ou, mixând bine după fiecare, până le terminăm pe toate.
Adăugăm bicarbonatul, praful de copt și scorțioșoara.
Urmează făina și morcovul ras și nuca. Eu am ras morcovul pe ochiul mare al răzătoarei, voi puteți folosi ce ochi vreți, cu condiția să nu iasă chiar gros.
Cântărim și împărțim aluatul în 2. Vom coace pe rând 2 blaturi în forma de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt. Nu coaceți blatul tot odată, folosind o singură tavă, va fi înalt și probabil nu se va coace la mijloc, fiind ceva mai umed.
Lăsăm să se răcească complet, apoi vom tăia fiecare blat pe jumătate.