Într-o crăticioară, pe foc, punem zmeura congelată, apa , zahărul și ținem până obținem ca o dulceață. Apoi dăm deoparte și trecem printr-o sită ca să scăpăm de semințele din fructe.
Hidratăm gelatina în puțină apă.
După ce am trecut prin sită, lăsăm sosul de zmeură să se mai răcorească. E important să nu frigă, pentru că vom pune gelatina hidratată. Amestecăm bine să se topească. Dacă nu s-a topit, pentru că sosul e prea rece, încălziți pe baie de abur doar cât să se topească.
Urmează să turnăm în formă. Eu mi-am confecționat o formă rotundă de 9 cm diametru dintr-o folie de plastic groasă. Forma mea nu are fund, așa că am așezat-o pe o farfurie peste care am pus o pungă. Și pentru că nu are fund, jeleul meu va curge, așa că ce am făcut înainte a fost să bag forma cu baza în jeleul de zmeură și să bag câteva minute la congelator.
Astfel i-am format o bază care nu-i va da voie să mai curgă. Turnăm jeleul în formă și dăm la congelator până se întărește.