Laptele îl punem la încăzlit. Între timp batem gălbenușurile cu zahărul, ajutându-ne de un tel. Când le omogenizăm bine și se face compoziția cremoasă, adăugăm laptele încălzit, dar nu fiert. Punem câte un pic de lapte, amestecăm și continuăm până ce terminăm tot laptele.
Transferăm compoziția într-o crăticioară și punem pe foc mic. Amestecăm continuu și ținem doar atât cât să ajungă să îmbrace dosul lingurii. Dacă ținem prea mult, vom găti ouăle și vom obține un fel de omletă.
Luăm de pe foc și lăsăm să se mai răcească. Între timp hidratăm gelatina în puțină apă și când sosul de vanilie este cald (e important să nu frigă) adăugăm gelatina și amestecăm să se topească. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească bine de tot. Nu băgăm la frigider, ci lăsăm la temperatura camerei, dar să fie bine răcită.
Separat batem smântâna pentru frișcă și adăugăm mascarponele. Mixăm până obținem o cremă fermă. Adăugăm crema de vanilie anterior făcută și amestecăm.