Pentru început punem laptele cu zahărul într-un ibric și punem la foc mic, amestecând să se dizolve zahărul, apoi dăm deoparte și adăugăm esența de vanilie/extractul de vanilie, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Lăsăm laptele să ajungă la temperatura camerei.
Separat, într-un alt vas mărunțim cubul de drojdie și presărăm deasupra o linguriță de zahăr. Începem să frecăm și în scurt timp vom observa cum se lichefiază.
Untul îl amestecăm cu untura și le frecăm până ce obținem o pastă cremoasă.
Într-un vas încăpător cernem făina. Facem o gaură în mijloc și turnăm drojdia. Lăsăm 10-15 minute. Între timp peste gălbenușuri adăugăm o linguriță rasă de sare și le frecăm. Le va ajuta să-și intensifice culoarea.
După ce au trecut cele 10-15 minute, peste făină adăugăm gălbenușurile, chefirul, laptele și începem să omogenizăm întâi cu o lingură din lemn, apoi cu mâna.
Vom turna uleiul puțin câte puțin, în timp ce mâna merge continuu. Când terminăm uleiul, adăugăm câte puțin din pasta de unt cu untură. După vreo 20 de minute de frământat, ar trebui ca aluatul nu mai fie așa e lipicios. Dacă totuși e foarte moale, mai adăugați făina. Dar nu exagerați cu final, altfel vor ieși niște bolovani.
Am frământat vreo 20 de minute la mâna,, apoi am transferat aluatul la robot și l-am mai lasat la frământat cam 30 de minute. Acoperim vasul și lăsăm la dospit 2-3 ore.