Go Back

Ruladă cu portocală

Prep Time45 mins
Cook Time15 mins
Servings: 1 ruladă

Ingredients

Blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • esență de rom
  • un vârf de linguriță praf de copt

Cremă:

  • 300 ml lapte
  • 35 grame amidon de porumb
  • 150 grame zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • coajă și zeamă de la o portocală
  • esență de portocală
  • 200 ml frișcă lichidă

Instructions

Preparare blat:

  • Mixăm ouăle cu zahărul câteva minute bune până compoziția își schimbă culoarea și se dublează în volum. Adăugăm apoi pe rând, restul ingredientelor și omogenzăm după fiecare.
  • Turnăm compoziția în tava cuptorului (tapetăm cu hârtie de copt) și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
    blat rulada
  • Imediat ce scoatem din cuptor, o rulăm cu tot cu hârtia de copt care a fost în tavă (deci nu o dezlipim). Lăsăm să se răcească bine.

Preparare cremă:

  • Într-o crăticioară pe care urmează să o punem pe foc, mixăm gălbenușurile cu zahărul până compoziția se deschide la culoare și devine mătăsoasă/cremoasă, apoi adăugăm amidonul. Turnăm și laptele (pe care l-am încăzlit în prealabil) și și zeama de portocală și amestecăm bine.
  • Punem pe foc mic și amestecăm cu un tel din când în când la început, apoi continuu (altfel se lipește) până se îngroașă. Devine ca o budincă, moment în care stingem focul și adăugăm esența și coaja de portocală. Lăsăm să se răcească bine de tot.
  • Între timp batem frișca și când crema este bine răcită le amestecăm. Va trebui să obținem o cremă fermă. Dacă totuși se întâmplă să nu fie fermă crema, puteți adauga gelatină. 10 grame e suficient. (Hidratați gelatina 5 minute, o dizolvați pe bain marie și o încorporați în cremă, apoi lăsați crema la rece măcar 30 de minute)
  • Desfacem cu grijă blatul, întindem un strat generos de cremă, rulăm strâns și ornăm cu cremă și felii de portocală. Am pudrat și cacao pe deasupra, pentru efect. Se lasă la rece cel puțin o oră, apoi se poate felia.