Go Back

Prăjitură Tăvălită cu glazură de cacao

tavă 23.5 x 23.5
Prep Time1 hr

Ingredients

Pentru blat:

  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame miere
  • 50 grame unt topit
  • 300 grame făină
  • esență de vanilie
  • jumătate plic praf de copt
  • 200 ml lapte

Pentru glazură:

  • 200 grame zahăr
  • 200 grame unt
  • 100 ml lapte
  • 3-4 linguri cacao

În plus:

  • 100 grame nucă de cocos

Instructions

Preparare blat:

  • Ouăle se mixează cu un praf de sare și se adaugă zahărul. Mixăm până își măresc considerabil volumul. Adăugăm mierea, untul topit și esența, amestecând după fiecare.
  • La final punem făina, praful de copt și laptele. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiunea 24 cu 24) și coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Va avea o culoare frumoasă la suprafață și o aromă deosebită datorită mierii.
  • Lăsăm să se răcească, apoi tăiem în fâșii subțiri. Sau pătrate, după preferință. Eu le prefer dreptunghiuri înguste.

Preparare glazură:

  • Pentru glazură, punem toate ingredientele într-o crăticioară și așezăm la foc mic. Ținem până se topesc toate și se omogenizează, formând un sos. Ametescăm bine ca să evităm cocoloașele din cacao.
  • Lăsăm sosul să se răcească. O să devină mai gros, ceea ce ne și dorim, altfel nu o să îmbrace frumos bucățile de blat.
  • Fiecare bucată tăiată anterior o vom scufunda în acest sos (lăsați câteva secunde să apuce să și absoarbă), apoi o tăvălim prin nucă de cocos. Așteptăm câteva ore să se îmbine aromele.

Video