Go Back

Fursecuri lămâi cu umplutură de nucă

Prep Time1 hr
Cook Time20 mins
Servings: 40 lămâi

Ingredients

Pentru aluat:

  • 500 grame făină
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 100 grame zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 100 grame unt moale
  • esență de lămâie
  • coajă rasă de la o lămâie mai mică
  • 200 ml lapte

Pentru umplutură:

  • 2 albușuri
  • 100 grame zahăr pudră
  • 250 grame nucă măcinată (nu am avut-o chiar măcinată fin eu)
  • esență de lămâie

În plus:

  • colorant galben și verde
  • puțin lapte - cam 100 ml
  • zahăr tos pentru tăvălit

Instructions

  • Într-un vas punem făina și praful de copt. Peste ea adăugăm zahărul. Puteți folosi zahăr pudră, eu am folosit normal, că nu am mai avut altfel, dar a fost ok. Le amestecăm.
  • Adăugăm gălbenușurile, amestecând continuu cu mixerul.
  • Tot acum punem untul moale (l-am băgat câteva secunde la microunde, nu s-a topit decât pe alocuri, în rest a fost moale). Omogenizăm bine.
  • Răzuim coaja de lămâie și punem esența. Adăugăm și laptele și mai continuăm să amestecăm cu mixerul, apoi finisăm aluatul cu mâna.
  • Transferăm aluatul pe o folie alimentară sau într-o pungă și dăm la frigider cel puțin 30 de minute.

Preparare umplutură:

  • Albușurile le amestecăm cu zahărul pudră, folosind o lingură. Le amestecăm, nu le mixăm atenție! Apoi adăugăm nuca și esența. Simplu, nu?

Cum obținem lămâi?

  • Scoatem aluatul de la frigider și formăm bile cam de 23 de grame fiecare. Mi-au iesit cam 40 de bile. Dacă vi se lipește aluatul de blat, folosiți făina ca să înfăinați atât blatul cât și sucitorul.
    Fiecare bile o întindem într-o formă rotundă. În mijloc punem o linguriță de umplutură, unim cercul nostru și obținem un semicerc. Lipim bine și dăm forma de lămâie. E mai simplu dacă urmăriți în poză sau în video, decât dacă aș explica eu în scris.
    reteta lămâi, lămâi
  • Coacem lămâile la 170 de grade timp de aproximativ 20 de minute, sau cât e necesar pentru a prinde o culoare frumoasă pe fund. Apoi le lăsăm să se răcească.
    fursecuri lămâi
  • Diluăm colorant galben și verde în câte puțin lapte (nu am folosit mult lapte, pentru că nu mi-ar fi ieșit așa vie culoarea) și începem să colorăm lămâile ajutându-ne de o pensulă sau de degete. Apoi tăvălim prin zahăr tos.
    fursecuri lămâi
  • Simplu de tot, nu? Lăsăm câteva ore bune să se îmbine totul și gata!
    fursecuri lămâi
  • Și gustoase și frumoase :)
    fursecuri lămâi

Video