Vom face pe rând fiecare blat. În lista de ingrediente am scris cantitatea totală de cele necesare pentru toate cele 4 blaturi, dar așa cum puteți observa, în dreptul fiecărui ingredient am trecut cantitatea necesară pentru un singur blat, ca să fie mai ușor.
Așadar, pentru un singur blat, procedăm în următorul fel: batem 2 albușuri spumă tare întâi cu un praf de sare, apoi punem zahărul (75 grame). E important să fie o spumă fermă și lucioasă, care să nu cadă dacă întoarcem vasul invers. Apoi punem vanilia și migdalele măcinate (75 de grame). Amestecăm cu o spatulă, atât cât să se încorporeze. Facem mișcări ușoare, de jos în sus.
Transferăm compoziția pe o hârtie de copt sau în formă rotundă (18-20 cm, nu mai mare) și coacem în cuptorul preîncălzit până ce prinde o ușoară culoare pe deasupra.
Cât timp se coace primul blat, îl pregătim pe al doilea. Când se coace al doilea, îl pregătim pe următorul, etc.. Atenție că sunt extrem de fragile blaturile și se rup repede. Avantajul este că la final nu se vede dacă a fost sau nu rupt, vă spun din pățite. Unul din blaturi l-am făcut ferfeliță și cum l-am făcut noaptea, nu aveam unde să merg să mai iau migdale, așa că l-am pus pe bucăți. Minunea s-a întâmplat după o noapte la frigider când totul s-a îmbinat perfect și s-au lipit bucățile mele de blat. La tăiere nici nu s-a văzut!
Ulterior am văzut că dacă trec cu cuțitul pe sub blat cât este fierbinte, se desface mai ușor de foaia de copt.