Mixăm untul câteva secunde. Trebuie să fie la temperatura camerei, deci ușor moale, altfel se lucrează greu cu el.
Adăugăm apoi zahărul pudră și mai mixăm câteva minute, până obținem o cremă spumoasă.
Adăugăm vanilie și gălbenușurile și omogenizăm.
Urmează macul măcinat. L-am găsit un Auchan eu. Folosiți mac măcinat, e important.
La urmă punem făina și formăm o bilă mare pe care o punem într-o pungă și-o dăm la rece cel puțin 30 de minute.
Formăm bile pe care le modelăm în formă de cornuleț, Coacem 15-20 de minute la foc mediu.
Opțional, topim ciocolata la bain marie și trecem prin ea capetele fiecărui cornuleț.
Lăsăm pe un grătar sau pe hârtie de copt să se întărească ciocolata. Cornulețe sunt ușor de tot sfărâmicioase, sunt bogate în mac și au un gust interesant.