Go Back

Tort cu cremă de ciocolată și zmeură

Prep Time1 hr
Cook Time45 mins

Ingredients

Pentru un singur blat (vom avea nevoie de 2):

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă
  • esență de rom

Pentru crema albă:

  • 250 grame ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml bătută ușor
  • 15 grame gelatină
  • fructe de zmeură - un pumn

Pentru crema neagră:

  • 200 grame ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml frișcă bătută ușor
  • 10 grame gelatină
  • zmeură

Pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • esență de rom

Decor:

  • zmeură
  • frișcă

Instructions

Preparare blaturi: (formă rotundă de 26 cm)

  • Separăm ouăle. Albușurile le mixăm cu un praf de sare, apoi cu zahărul până obținem o bezea fermă.
  • Adăugăm apoi gălbenușurile, uleiul, apa și omogenizăm. (Putem să le frecăm un pic înainte - punem uleiul peste gălbenușuri, apoi apa și frecăm până se omogenizează).
  • Adăugăm făina, praful de cacao și esența. Turnăm compoziția în tavă tapetată și coacem în cuptorul preîncălzit până trece testul cu scobitoarea. Cam 20-25 de minute. Cât este blatul la copt, pregătim identic altul. Așa cum am scris mai sus, este nevoie de 2 blaturi și ca să iasă perfect egale le facem separat.

Preparare cremă de ciocolată amăruie:

  • Încălzim frișca lichidă (smântâna pentru frișcă), nu o fierbem! Ciocolata o rupem bucățele mici și când frișca este încălzită, o turnăm peste. Lăsăm ciocolata să se topească. Apoi lăsăm să se răcească de tot.
  • Punem gelatina la hidratat (cele 10 grame).
  • Batem frișca rămasă, atât cât să se lege puțin. Nu trebuie să o batem de tot.
  • După ce baza de ciocolată s-a răcit complet, încălzim 2-3 secunde gelatina la microunde și o turnăm peste ciocolată. Omogenizăm, apoi această cremă o vom pune peste frișca bătută lejer.

Preparare cremă de ciocolată albă:

  • Procedăm la fel. Încălzim frișca, o turnăm peste ciocolata albă ruptă bucățele și după ce se topește lăsăm să se răcească.
  • Hidratăm gelatina (15 grame) și batem ușor frișca rămasă.
  • După ce baza de ciocolată s-a răcit complet, încălzim 2-3 secunde gelatina la microunde și o turnăm peste ciocolată. Omogenizăm, apoi această cremă o vom pune peste frișca bătută lejer.

Asamblare tort:

  • Întâi pregătim un sirop pe care îl lăsăm să se răcească bine. Putem face asta mai înainte ca să îl avem gata când suntem gata cu restul. Caramelizăm zahărul, punem apa (atenție la mâini) și la final esența. Cel mai bine este să folosim un inel pentru a asambla tortul.
  • Blat însiropat - cremă de ciocolată amăruie - un strat bogat de zmeură pe care o vom scufunda în cremă - blat însiropat - crema de ciocolată albă și un alt strat de zmeură scufundată în cremă.
  • Pentru decor am folosit frișcă și zmeură.
    tort cu ciocolată și zmeură

Video