Go Back

Prăjitură Snikers

Prep Time2 hrs
Cook Time25 mins

Ingredients

Pentru blat:

  • 3 albușuri
  • un praf de sare
  • 60 grame zahăr
  • 40 grame făină
  • puțin praf de copt mai puțin de jumătate de pliculeț
  • esență de vanilie
  • 100 grame alune (arahide) nesărate
  • 5 lingurițe unt de arahide crunchy

Stratul de ciocolată albă:

  • 140 grame ciocolată albă
  • 3 linguri lapte

Stratul de caramel:

  • 200 grame zahăr
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 grame unt
  • 120 grame arahide sărate+nesărate

Stratul de ciocolată:

  • 80 grame ciocolată cu lapte
  • 60 grame ciocolată neagră
  • 3 -4 linguri lapte

Instructions

Preparare blat:

  • Albușurile le batem cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și continuăm până vom obține o bezea fermă.
  • Adăugăm esența, praful de copt și făina și amestecăm cu o lingură. Facem mișcări de jos în sus, nu foarte energice, să nu pierdem aerul din bezea.
  • Untul de arahide l-am topit câteva la secunde la microunde, apoi l-am adăugat și pe el.
  • Arahidele le-am mărunțit din cuțit. Am lăsat și bucăți mai măricele, mi-a plăcut să le simt în blat, însă să știți că poate să încurce un pic la tăiat prăjitura. Dacă le vreți măcinate de tot, măcinati-le la robot. Nu omiteți însă untul de arahide, dă o aromă deosebită.
  • Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (23.5 cu 23.5) și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Când e gata, scoatem din tavă și lăsăm la răcit bine de tot, apoi ne apucăm de straturi.

Preparare strat de ciocolată albă

  • Cel mai simplu! Topim la bain marie ciocolata cu laptele. Atenție să nu o ardeți! Dacă vi se pare prea groasă, mai adăugați o lingură - 2 de lapte, dar nu mai mult.
  • Întindem acest strat peste blatul nostru foarte bine răcit. Dăm la frigider să se întărească ciocolata.

Preparare caramel:

  • Punem zahărul la caramelizat și când prinde o culoare frumoasă dăm deoparte și adăugam frișca lichidă pe care am încălzit-o. Nu am fiert-o, doar am înfierbântat-o. Aveți grijă la mâini, când puneți frișca peste zahărul caramelizat se ridică abur! Amestecăm bine apoi punem înapoi pe foc până se topește tot caramelul format.
  • Apoi dăm din nou de pe foc și adăugăm untul.
    Mai ținem pe foc 4-5 minute și e gata! Lăsăm să se mai răcească (nu de tot) și punem arahidele. Am folosit jumătate sărate și jumătate nesărate. Caramelul iese mult mai bun dacă folosiți niște arahide sărate.
  • Întindem caramelul peste stratul de ciocolată și dăm din nou la frigider până se întărește.

Preparare strat de ciocolată:

  • La fel ca la stratul anterior, vom topi la bain marie ciocolata cu laptele. Întindem cât este cald, apoi lăsăm prăjitura la rece câteva ore bune, cel mai bine peste noapte.

Video