Go Back

Cornulețe cu smântână - fragede și aromate

Prep Time1 hr
Cook Time25 mins

Ingredients

  • 450 grame făină
  • 200 grame unt
  • 150 grame smântână sau chefir
  • 2 gălbenușuri
  • esență de vanilie
  • esență de portocală

Umplutură:

  • rahat
  • magiun sau orice alt gem vă place

Instructions

  • Într-un vas încăpător punem făina și untul abia scos din frigider și tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor sfărâmăm untul în făină până vom obține un aluat nisipos, apoi adăugăm celelalte ingrediente și omogenizăm.
  • Vom obține un aluat care nu se lipește. Dacă cumva este prea moale, mai presărați puțină făină. La mine a mai fost nevoie cam de o lingură rasă. Înfoliem aluatul și-l dăm la frigider pentru treizeci de minute.
  • Scoatem apoi aluatul, îl întindem într-o foaie potrivită ca grosime și formăm triunghiuri. Punem umplutura la baza triunghiului și rulăm către vârf.
  • !!! Umplutura o alegeți voi. Eu am folosit rahat și magiun pe care l-am îngroșat cu niște biscuiți măcinați (din prea multă lene să sparg nuci). Aveți grijă dacă folosiți gemuri - să fie mai groase, să nu curgă în timpul coacerii.
  • Coacem cornulețele timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc ușor pe fund și imediat ce le scoatem din cuptor le tăvălim prin zahăr pudră.
  • Le păstrăm în cutii metalice, foarte bine închise.
    cornulețe cu smântână fragede și aromate

Video