Go Back

Prăjitură cu bile de cocos

Prep Time20 mins
Cook Time40 mins

Ingredients

Pentru bile:

  • 250 grame mascarpone poate fi orice fel de brânză, eu am ales mascarpone, pentru că nu-mi place brânza.
  • 100 grame nucă de cocos
  • 100 grame zahăr pudră
  • 1 gălbenuș
  • esență vanilie

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 1 albuș rămas de la bile
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame ciocolată amăruie (eu am avut 50 % cacao)
  • 100 grame unt
  • 120 grame făină
  • 1 lingură cacao

Glazură:

  • 100 grame ciocolată amăruie
  • 100 ml smântână pentru frișcă

Instructions

Preparare bile:

  • Amestecăm ingredientele toate și dacă mai este nevoie de nucă de cocos, mai adăugăm, astfel încât să putem forma bile. Ca să fie mai ușor, ne umedim mâinile cu apă.
  • Trebuie să știți că puteți folosi orice fel de brânză, eu am ales mascarpone pentru că mi se pare că nu are deloc gust. Nu-mi place brânza (decât în sărățele :D) și atunci trebuie să găsesc alternative. Dar voi puteți folosi brânză tip philadelphia sau chiar brânză de vacă.
  • Așezăm bilele (o bilă are 20 de grame) într-o formă rotundă de 24 cm diametru, tapetată cu hârtie de copt. Cât pregătim blatul, băgăm forma la frigider.

Preparare blat:

  • Topim untul cu ciocolata la bain marie sau la microunde.
  • Ouăle întregi și albușul le mixăm 5-10 minute cu zahărul. În acest timp compoziția se va dubla, chiar tripla și va deveni pufoasă.
  • Adăugăm amestecul de ciocolată și unt. Apoi făina și cacaua, esența și vom turna acest aluat peste bilele din formă.
  • Coacem la 180 de grade până ce trece testul cu scobitoarea. La mine a durat cam 35-40 de minute.
  • Lăsăm să se răcească. Deasupra turnăm glazura (topim ciocolata în smântâna pentru frișcă). Presărăm cocos.

Video