Go Back

Prăjitură cu oreo și cremă de zmeură

Prep Time1 hr
Cook Time30 mins

Ingredients

Pentru blat:

  • 260 grame unt
  • 310 grame ciocolată (eu am folosit un amestec de amăruie 60% cacao și ciocolată cu lapte)
  • 300 grame zahăr
  • 6 ouă mari
  • 4 linguri cacao
  • 150 grame făină
  • 4 linguri lapte
  • 3 pachețele oreo

Crema de zmeură:

  • 300 grame zmeură
  • 250 grame mascarpone
  • 300 grame smântână pentru frișcă
  • 10 grame gelatină
  • 2 linguri zahăr

Instructions

Preparare blat:

  • Într-un vas ce urmează a fi pus pe foc punem următoarele: untul, ciocolata, laptele, cacaua și zahărul. Așezăm la foc mic și lăsăm până se topește untul și ciocolata, amestecând din când în când. Când toate se vor omogeniza și vom obține o compoziție lichidă, dăm deoparte și lăsăm să se răcorească.
  • Vom adăuga ouăle (atenție să fie caldă, nu fierbinte compoziția, altfel vom găti ouăle) pe rând, amestecând după fiecare.
  • Apoi adăugăm făina.
  • Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiunea 25x35, iar deasupra punem biscuiții sfărâmați. Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute. Când este gata, pe deasupra se va forma o crustă crocantă.

Preparare cremă:

  • Zmeura împreună cu zahărul, o punem pe foc și lăsăm până se face un sos. Dăm deoparte, pasăm zmeura bine și o trecem printr-o sită fină, eliminând astfel semințele.
  • Hidratăm gelatina în puțină apă (conform ambalajului), apoi când sosul de zmeură este doar puțin călduț, o adăugăm și amestecăm să se topească. Dacă sosul e prea rece și gelatina nu se mai topește, încălziți foarte puțin la microunde sau la bain- marie.
  • Mixăm smântâna pentru frișcă împreună cu brânza mascarpone și dacă e nevoie adăugăm zahăr pudră după gust. Eu am folosit frișcă deja îndulcită, deci nu a mai fost nevoie de adaos de zahăr.
  • Când sosul de zmeură s-a răcit, a devenit consistent, îl adăugăm în crema de frișcă și mascarpone.
  • Întindem această cremă peste blatul nostru și gata! Putem adăuga și zmeură proaspătă în cremă, eu așa am procedat. Scufundați zmeura în cremă, apoi nivelați cu un cuțit ca să umpleți găurile rămase. Nu este nevoie de însiropare, blatul este ușor umed, veți vedea cât de delicioasă este. Atenție însă la calorii, este o prăjitură destul de grea, cel mai bine e să împărțiți cu cei dragi :)

Video