Go Back

Prăjitură fragedă cu mere

tavă: 25x35

Ingredients

Ingrediente aluat:

  • 500 grame făină
  • 200 grame unt
  • 3 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 100 ml lapte

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg mere răzuite
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Instructions

Preparare aluat:

  • Untul tăiat cubulețe îl amestecăm cu ajutorul degetelor cu făina până ce se încorporează. În câteva minute vom obține un aluat nisipos.
  • Adăugăm apoi zahărul, gălbenușurile, praful de copt șiomogenizăm. La final punem laptele și amestecăm bine cât să obținem un aluat ușor lipicios. Am preferat să nu mai adaug făină acum, ci la final, când voi întinde foile.
  • Înfoliem aluatul și-l dăm la rece cât pregătim umplutura.

Preparare umplutură:

  • Spălăm merele și le tăiem în 2-3 în așa fel încât să le putem da pe răzătoare cu partea cea mai mare.
  • Adăugăm zahărul și scorțișoara și călim pe foc până ce se înmoaie foarte bine și își lasă zeamă. Dăm deoparte și le răsturnăm într-o sită să se scurgă.
  • Scoatem aluatul de la frigider și îl împărțim în 2. Înfăinăm foarte bine blatul, întindem prima foaie, o transferăm în tavă. Punem merele și întindem cea de-a doua foaie, apoi dăm la cuptor aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Este gata când prinde o ușoară culoare pe deasupra.
  • Lăsăm să se răcească, api feliem și pudrăm cu zahăr.

Video