Go Back

Prăjitură cu magiun și bezea

Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes

Ingredients

Ingrediente blat:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 grame unt moale
  • 200 grame zahăr eu am pus doar 150, am avut magiunul dulce
  • 200 ml lapte
  • 200 grame făină
  • 30 grame cacao
  • esență rom
  • jumătate pliculeț praf de copt

În rest:

  • 4 albușuri
  • 150 grame zahăr
  • un borcan magiun de prune

Instructions

  • Untul moale (scoateți-l din timp din frigider ca să se înmoaie bine) îl mixăm împreună cu zahărul până devine cremos.
  • Apoi adăugăm pe rând, unul câte unul gălbenușurile, omogenizând după fiecare.
  • Turnăm laptele și amestecul de făină+cacao+praf de copt.
  • Omogenizăm și la final punem esența de rom.
  • Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35) și coacem timp de 15-20 de minute sau până se întărește deasupra. Foc mediu, 180 de grade. Între timp batem spumă tare albușurile împreună cu zahărul.
  • Când prăjitura noastră s-a copt suficient, o scoatem din cuptor (atenție la degete și nu uitați să închideți ușa cuptorului ca să se păstreze temperatura), ungem cu un strat bogat de magiun, apoi întindem într-un strat uniform bezeaua și dăm din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute sau până bezeaua se gătește și prinde o culoare frumoasă.
  • Lăsăm apoi prăjitura să se răcească (altfel maginul va curge) și oricum va fi oribil să o tăiați. E delicioasă! Blatul este unul umed, în niciun caz înnecăcios sau greu de mâncat.
    prăjitură cu magiun și bezea

Video