Untul moale (scoateți-l din timp din frigider ca să se înmoaie bine) îl mixăm împreună cu zahărul până devine cremos.
Apoi adăugăm pe rând, unul câte unul gălbenușurile, omogenizând după fiecare.
Turnăm laptele și amestecul de făină+cacao+praf de copt.
Omogenizăm și la final punem esența de rom.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35) și coacem timp de 15-20 de minute sau până se întărește deasupra. Foc mediu, 180 de grade. Între timp batem spumă tare albușurile împreună cu zahărul.
Când prăjitura noastră s-a copt suficient, o scoatem din cuptor (atenție la degete și nu uitați să închideți ușa cuptorului ca să se păstreze temperatura), ungem cu un strat bogat de magiun, apoi întindem într-un strat uniform bezeaua și dăm din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute sau până bezeaua se gătește și prinde o culoare frumoasă.
Lăsăm apoi prăjitura să se răcească (altfel maginul va curge) și oricum va fi oribil să o tăiați. E delicioasă! Blatul este unul umed, în niciun caz înnecăcios sau greu de mâncat.