Go Back

Eclere cu cremă de vanilie

Prep Time20 minutes
Cook Time30 minutes

Ingredients

Coji:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 grame făină
  • un praf de sare
  • 5 ouă medii

Cremă de vanilie:

  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri de amidon
  • 100 grame zahăr
  • 400 ml lapte
  • 200 grame unt
  • esență vanilie

Glazură:

  • o tabletă ciocolată amăruie
  • 2 linguri lapte

Instructions

  • Punem apa, uleiul și sarea pe foc. Când începe să clocotească, adăugăm făina toată odată și amestecăm energic. Mai lăsăm cam un minut pe foc, timp în care amestecăm, apoi dăm deoparte și lăsăm să se răcească.
  • Când aluatul este rece sau călduț, vom adăuga ouăle, mixând după fiecare. Transferăm într-un poș și formăm eclerele. Eu le-am copt cam 30 de minute, întâi la foc mai iute, apoi mai micuț.
  • Pentru crema de vanilie, vom bate gălbenușurile cu zahărul peste care adăugăm amidonul și laptele, alternându-le pentru a nu face cocoloașe. Punem apoi pe foc și amestecăm continuu până se îngroașă.
  • Adăugăm apoi untul și esența și lăsăm să se răcească bine. Preferabil ca înainte de utilizare să o mixăm 1-2 minute.
  • Tăiem câte un căpăcel la cojile de eclere pe care le trecem prin glazură (topim ciocolata cu laptele pe baie de aburi). Partea de jos o umplem cu cremă, apoi punem căpăcelul.
    ecelere cu cremă de vanilie

Video