Go Back

Tartă de post cu gem și nucă

Prep Time20 mins
Cook Time30 mins
Servings: 4 mini tarte

Ingredients

  • 200 grame făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 50 ml ulei
  • aproximativ 8 linguri apă rece
  • gem de prune
  • nucă

Instructions

  • Într-un vas punem făina, praful de copt, zahărul, sarea și esența de vanilie și le amestecăm.
  • Adăugăm uleiul și începem să îl încorporăm. Vom obține un aluat nisipos. Apoi adăugăm apa și începem să frământăm până aluatul se leagă și devine elastic.
  • Dacă mai este nevoie mai adăugați puțină apă/ făină, după cum este cazul.
  • Punem aluatul în forma de tartă, modelându-l cu degetele. Punem gem și nucă și modelăm diverse modele pentru a le pune "capac".
  • Coacem la foc mediu timp de 30 de minute sau până vor prinde o culoare frumoasă.
    tartă de post cu gem și nucă