Go Back

Prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie

Prep Time2 hrs

Ingredients

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei

Pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 200 grame zahăr
  • 4 linguri lapte
  • 200 grame unt
  • esență de vanilie

Pentru glazură:

  • 200 grame ciocolată albă
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri lapte

În plus:

  • 4-5 pachete biscuiți rom
  • cafea pentru înmuiat
  • ciocolată pentru decor

Instructions

Preparare blat:

  • Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm foarte bine albușurile cu zahărul până ce obținem o bezea foarte lucioasă și fermă. Nu trebuie să cadă de pe paletele mixerului. Este important acest pas, întrucât nu folosim praf de copt.
  • Separat frecăm gălbenușurile cu uleiul și le turnăm peste bezea.
  • Adăugăm făina și cacaua și omogenizăm folosind o lingură. Facem mișcări largi, ușoare, nu frecăm în disperare. Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35) și coacem în cuptorul preîncăzlit timp de 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Preparare cremă:

  • Batem cu un tel ouăle cu zahărul 2-3 minute, apoi adăugăm laptele și punem vasul pe foc mic. Amestecăm până se îngroașă ca o budincă. Dăm deoparte și adăugăm untul și esența de vanilie.
  • Lăsăm să se răcească complet, apoi mixăm. Va deveni mai fină crema și mai spumoasă. Dacă doriți puteți lăsa crema să se răcească complet. Între timp mixați untul până devine fin. Când crema este rece, o amestecăm cu untul. Eu prefer prima variantă, e mai comodă.

Asamblare:

  • Blatul îl tăiem în 2. Vom pune jumătate din cremă, apoi biscuiții pe care îi înmuiem în cafea caldă, cealaltă jumătate de cremă, blatul 2, iar deasupra vom pregăti o glazură de ciocolată albă. (Topim ciocolata cu untul și laptele) Peste glazură am ras puțină ciocolată.
  • Lăsăm la rece peste noapte, apoi putem tăia.