Go Back

Prăjitură cu cremă de fructe de pădure

Prep Time2 hrs

Ingredients

Pentru un blat (vom avea nevoie de 3):

  • 5 ouă
  • 125 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 25 grame cacao
  • esență de rom
  • un praf de sare

Cremă:

  • 500 grame mascarpone
  • 700 grame smântână pentru frișcă
  • 400 grame fructe de pădure
  • 11 grame gelatină
  • 200 grame zahăr

Instructions

Preparare blaturi:

  • Într-un bol curat, vom pune ouăle întregi și vom începe să mixăm, adăugând un praf de sare.
  • Adăugăm zahărul și continuăm să mixăm câteva minute. Vom observa cum cresc în volum și se deschid la culoare.
  • Adăugăm făina, cacaua și esența de rom și omogenizăm totul cu o lingură. Observați că nu am folosit praf de copt, nu este nevoie. Turnăm compoziția în tava cuptorului și coacem pentru 15-20 de minute sau până ce blatul nostru este copt.
  • Imediat ne apucăm de preparat cel de-al doilea blat. Cât se va coace acesta, îl vom prepara pe al treilea. Nu ar trebui să dureze mai mult de 45 de minute. Când blaturile sunt gata, le lăsăm să se răcească.

Preparare cremă:

  • Începem cu gelatina, pe care o lăsăm la hidratat în puțină apă (50 ml)
  • Vom pune fructele de pădure împreună cu zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Eu am avut puțină zmeură și ceva mai multe mure și coacăze roșii.
  • Lăsăm pe foc, amestecând din când în când până se topește zahărul. Când zahărul s-a topit, pasăm fructele cu un blender, astfel încât să obținem un piure fin, pe care apoi îl trecem printr-o sită, ca să îndepărtăm semințele.
  • Adăugăm apoi gelatina în piureul de fructe rămas. Piureul încă trebuie să fie călduț, ca să se topească gelatina. Dacă vedeți că nu se topește, atunci încălziți ușor. Atenție! Gelatina își pierde proprietățile dacă încălziți prea mult.
  • Lăsăm piureul de fructe deoparte să se răcească bine de tot și mixăm smântâna pentru frișcă. Când este aproape gata, vom adăuga mascarponele.
  • Dacă folosiți o frișcă neîndulcită, atunci luați în considerare că poate fi nevoie să adăugați câteva linguri de zahăr pudră. Gustați și decideți în funcție de cât de dulce vă place.
  • Peste crema de frișcă și mascarpone, adăugăm piureul de fructe foarte bine răcit. Chiar de la frigider. Este foarte important să fie rece, altfel puteți risca să vi se taie crema.

Asamblare prăjitură cu cremă de fructe de pădure:

  • Împărțim crema în 3 părți egale și începem să umplem blaturile. Deasupra se poate rade ciocolată sau orice altceva vă trece prin cap.
  • Lăsați prăjitura peste noapte. Când o tăiați, ca să iasă bucățile frumoase este important să ștergeți cuțitul după fiecare tăietură.
    prăjitură cu cremă de fructe de pădure

Video