Go Back

Pancakes japoneze

Prep Time15 minutes
Cook Time10 minutes
Servings: 5 clătite

Ingredients

  • 2 gălbenușuri
  • 20 ml lapte
  • 10 ml ulei
  • esență de vanilie
  • 30 grame făină
  • 3 albușuri
  • 50 grame zahăr
  • miere pentru mâncat clătitele

Instructions

  • 2 gălbenușuri le frecăm cu uleiul și laptele. Apoi adăugăm praful de copt, esența de vanilie și făina cernută.
  • Separat batem spumă 3 albușuri cu zahărul, până ce obținem o bezea fermă. E obligatoriu să fie fermă și să nu cadă de pe paletele mixerului.
  • Adăugăm apoi bezeaua peste compoziția de gălbenușuri și omogenizăm cu o lingură sau un tel. Facem mișcări largi și ușoare să nu pierdem aerul din bezea.
  • Tigaia o ungem cu ulei și o încingem bine. Folosiți o tigaie cu capac, deci nu una pentru clătite. Facem 2-3 grămăjoare de aluat (câte intră), folosind un poș. Cam 3-4 linguri de compoziție să fie pentru fiecare grămăjoară. Dacă aveți o lingură pentru înghețată folosiți-o. Grămăjoarele vor fi înalte, datorită compoziției pufoase și nu aplatizate ca la pancake-urile obișnuite.
  • Ne vor ieși 5 clătite. Le coacem la foc mic timp de aproximativ 10 minute, cu capacul pus. Timpul poate diferi în funcție de tigaie și flacără, așa că apreciați în funcție de cum setați totul.
    Veți vedea că dacă clătita nu este făcută pe partea pe care este așezată, paleta cu care veți încerca să o întoarceți se va murdări de aluat.
  • Turnați miere și devorați-le! Sunt extrem de pufoase și delicioase!
    pancakes japoneze

Video