Go Back

Brioșe cu vanilie și ciocolată

Prep Time20 minutes
Cook Time25 minutes
Servings: 7 brioșe

Ingredients

  • 150 grame de unt la temperature camerei
  • 150 de grame de zahăr
  • 3 ouă
  • 150 grame iaurt
  • 300 grame făină
  • un sfert pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • ciocolată tăiată cubulețe

Instructions

  • Spumăm untul adus la temperatura camerei până devine catifelat. Apoi adăugăm zahărul și mixăm până cele două se omogenizează bine.
  • Adăugăm apoi ouăle, pe rând. Nu punem al doilea ou până ce primul nu este încorporat bine. Compoziția va căpăta un aspect de tăiat. Nu-i problemă, nu vă speriați.
  • Adăugăm apoi iaurtul, esența de vanilie și făina în care punem praful de copt și amestecăm totul. Vom obține o compoziție mai grosuță, pe care o distibuim în forme.
  • Adăugăm ciocolata, pe care o îndesăm și în interiorul brioșelor cu o linguriță sau un băț de frigărui. Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute.
    brioșe cu vanilie și ciocolată