Go Back

Sărățele cu chimen la presă

Prep Time15 minutes
Cook Time2 hours

Ingredients

  • 500 grame de făină
  • 125 grame unt
  • 125 grame brânză sărată o răzuim
  • 1 ou
  • 1 linguriță rasă sare
  • 2 lingurițe chimen
  • 130 ml lapte

Instructions

  • Într-un vas încăpător punem făina și untul. Untul l-am ținut în frigider până în ultimul moment, apoi l-am tăiat cubulețe și cu ajutorul degetelor l-am încorporat în făină. Procedura este ca la aluatul de tartă, dacă știți. Rezultatul va fi un aluat nisipos, peste care vom adăuga celelalte ingrediente și vom omogeniza totul.
  • În funcție de ingredientele folosite, probabil va fi necesar încă puțin lapte. Adăugați, dacă asta vă ajută să omogenizați totul mai bine. De asemenea, blatul pe care veți frământa aluatul, pudrați-l bine cu făină.

Video