Go Back

Cornulețe cu nucă și vanilie

Prep Time30 minutes
Cook Time1 hour
Servings: 3 tăvi

Ingredients

  • 600 grame făină
  • 200 grame nucă măcinată
  • 200 grame zahăr pudră
  • 2 ouă
  • coajă de lămâie
  • un praf sare
  • zahăr vanilat
  • esență vanilie
  • 450 grame unt sau 200 grame unt+170 grame untură
  • zahăr pudră pentru tăvălit

Instructions

  • Rețeta este una foarte foarte simplă, după cum veți vedea. Pur și simplu adunăm la un loc toate ingredientele. Ne alegem un vas mare, ca să intre tot. Amestecăm toate ingredientele ajutându-ne de mâini (eu am folosit doar mâna) și începem să omogenizăm totul.
  • Am folosit unt+untură eu, pe care le-am topit (cât de cât, să se poate lucra cu ele) și le-am lăsat să se răcească. Am omogenizat totul bine bine și am obținut un aluat ușor nisipos, sfărâmicios, pe are l-am împărțit în 3 bile.
  • Am înfoliat bilele și le-am pus la congelator jumătate de oră (sau o oră în frigider). După ce s-a scurs timpul, am scos pe rând câte o bilă, din care am rupt biluțe mici și am format cornulețul.
  • Se așează în tavă cornulețele unul lângă celălalt și se coace timp de 15 minute sau până când prind o culoare aurie pe fund. Atenție! Când le scoateți din cuptor sunt extrem de fragile.
  • Cât sunt calde, le tăvălim prin zahăr pudră. Se păstrează foarte bine în cutii metalice.
    cornulețe cu nucă și vanilie